En Sıcak Konular

Sarrazin, bu kez baltayı taşa vurdu

21 Mayıs 2012 12:48 tsi
Almanya'da yabancılara karşı önyargılı tezleri gündeme getiren ve bilhassa Müslümanlara karşı ırkçılığa varan iddialara yer verdiği kitabıyla satış rekorları kıran Thilo Sarrazin, bu kez baltayı taşa vurdu.

İslamofobik "Almanya Kendini Yok Ediyor" adlı ilk kitabı büyük ilgi gören Thilo Sarrazin, son kitabında Yahudileri hedef aldığı ortaya çıkınca tepkilerin hedefi oldu. Yarın satışa sunulacak olan "Avrupa'nın Euro'ya İhtiyacı Yok" adlı kitabında Euro krizi ile Yahudi soykırımını (Holokost) ilişkilendiren Sarrazin bu kez daha ağır eleştirilere hedef olacak gibi görünüyor.

Alman Merkez Bankası'nın eski yönetim kurulu üyelerinden Thilo Sarrazin'e yöneltilen eleştirilerin kaynağını ise eski bankacının yazdığı kitabın piyasaya çıkmadan önce basında yer alan bazı bölümleri oluşturdu. Haftalık haber dergisi Focus'un yayınladığı bölümde, AB'nin ortak borçlanma tahvili çıkarmasını isteyen Sosyal Demokratlar ve Yeşiller Partisi'ni eleştiren Sarrazin, bu tahvillerde asıl yükü Almanya'nın taşıyacağını ileri sürerek şu ifadeleri kullandı: "Ortak borçlanma tahvilleri çıkarılmasını isteyenlerin gerekçesi fazlasıyla Alman tipi bir refleksten kaynaklanıyor. Onlara göre Yahudi soykırımı ve İkinci Dünya Savaşı'ndaki sorumluluğumuzun bedeli nihai olarak, ancak bütün paramızı Avrupa'nın eline verince ödenmiş olacak."

Devlet televizyonunda bir programa katılacağı açıklanan Sarrazin'i eleştiren isimlerin başında gelen Alman-İsrail Toplumu Başkanı ve SPD'li politikacı Reinhold Robbe, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu tezler üzerinde durmaya değmeyecek kadar saçma. Artık kimsenin Sarrazin'le yan yana durmaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Renate Kümast ise, "Bu ırkçı saçmalıkların kamu televizyonunda yeri olamaz." dedi. Koalisyon hükümetinin küçük ortağı Hür Demokrat Parti Genel Sekreteri Patrick Döring ise, "Sarrazin, Almanya'nın sorumluluk taşıdığı tarihi bir konuyu güncel para politikalarıyla ilişkilendiriyor. Bunun kamu kanalında yeri olamaz." ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu'nun diğer eş başkanı Jürgen Trittin ise Sarrazin'in hâlâ Sosyal Demokrat Parti üyesi olmasını eleştirerek, "Biri çıkıp Yahudi soykırımını inkar edebilir ya da Thilo Sarrazin gibi bu yönde tezleri Avrupa karşıtı sağcı popülizm uğruna kullanabilir. Her ikisi de eşit derecede katlanılmaz. Ancak burada asıl şaşırtıcı olan açıkça sağcı tezleri savunan birinin hala SPD üyesi olarak kalabilmesidir." diye konuştu. 

Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,188 µs