En Sıcak Konular

Cemaat'ten Ruşen Çakır'a sert eleştiri

21 Mayıs 2012 12:28 tsi
Fenerbahçe ve şike soruşturması konusunda Ruşen Çakır'Inda aralarında bulunduğu bir takım gazetecilerin Fethullah Gülen ve cemaatine yönelik suçlamalarına sert cevap geldi

BİLİNÇLİ BİR ALGI KAMPANYASI

Samanyolu'nda yer alan haberde şu ifadelere yer verildi: "Fenerbahçe ve şike soruşturmasını, yaşananlarla uzaktan yakından ilgisi olmamasına rağmen bazı kesimler tarafından ilginç bir şekilde hizmet hareketiyle ilişkilendirmek için bir kampanya başlatıldı. Ancak ne ilginçtir ki bazı isimler Fenerbahçe'nin cemaat ya da hizmet hareketi tarafından ele geçirildiği algısı oluşmasına yönelik çaba sarfediyor. Gazeteci Ruşen Çakır bu isimlerin başında geliyor.

RUŞEN ÇAKIR'IN DERDİ NE?

Ruşen Çakır olaylı şampiyonluk maçından sonra yazdığı yazılarda çok ilginç cümleler kullandı, adeta Fenerbahçe taraftarını komploya inandırmaya çalışıp "korkmayın" demeye getirdi. Çakır; Fenerbahçe ve şike soruşturmasıyla ilgili medyanın cemaatin üzerine gitmekten çekindiğinden yakındı ve Fenerbahçelilere Ahmet Şık-Nedim Şener'in tahliyesini hatırlattı. Ruşen Çakır Fenerbahçe meselesini bir anda Ergenekon sürecinin propaganda malzemesi "dokunan yanar" sloganına bağladı ve alenen Fenerbahçelilere mesaj verdi.

BİR YANDAN "CEMAAT KULÜBÜMÜZÜ ELE GEÇİRMEK İSTİYOR" DİYE SAĞDA SOLDA DERT YANIP, DİĞER YANDAN SUYA SABUNA DOKUNMADAN GAZETECİLİKLERİNİ SÜRDÜRENLER ANLAŞILAN BİZİM AHMET ŞIK'IN O MEŞHUR "DOKUNAN YANAR" SÖZÜNÜN FAZLASIYLA ETKİSİNDE KALMIŞLAR. HALBUKİ AHMET VE NEDİM'İN ARKADAŞLARI OLARAK ÇOK GÜZEL İKİNCİ BİR SLOGAN BULMUŞTUK: YANSAK DA DOKUNACAĞIZ! DOKUNDUK VE SONUNDA ARKADAŞLARIMIZ ÖZGÜR KALDI.

Zaman zaman Ergenekon'a destek veren ve KCK operaslonlarından rahatsızlığını ortaya koyduğu yazılarıyla da bilinen Ruşan Çakır Fenerbahçe olayında sessiz kalan Fenerbahçelilere "korkmayın dokunun" diyerek ne amaçlıyor ? Acaba; Fenerbahçe ve şike soruşturmasının arkasında hizmet hareketi olduğunu bu sözlerle ima ederek, Aziz Yıldırım'ın özgür kalması için Fenerbahçelilere gerekeni yapın mı demek istiyor ? Yoksa Ergenekon, KCK gibi soruşturmalardan kendince sorumlu tuttuğu hizmet hareketinden intikam mı almaya çalışıyor ?

Ruşen Çakır ilginç bir şekilde bu satırları yazdıktan sonra tüm Fenerbahçelilere bir çağrıda bulunuyor ve hizmet "Fenerbahçeyi ele geçirmek mi istiyor" sorusunun cevaplarını kendisine yazmalarını istiyor ve yayınlayacağını söylüyor.

Zorla şike soruşturmasıyla hizmet hareketini ilişkilendirmeye çalıştığı izlenimi veren Ruşen Çakır neredeyse bunun gerçek olduğunu deklare ediyor. 17 Mayıs tarihli yazısına "Açık sırrın ifşası" başlığını atıyor.

ÇAKIR NASIL ÇARPITIYOR?

Çakır yazılarında şike soruşturması iddianamesindeki ifadelerin hizmet hareketine yakın medya kuruluşları tarafından haber yapılmasını ise "cemaatin sürekli Fenerbahçeyi suçladığı" şeklinde algılanması için çabalıyor. Bunu yazan kendini araştırmacı gazeteci gören ve öyle de lanse eden Ruşen Çakır. O kadar araştırmacı ki Şike Soruşturmasının devam ettiği dönemde hangi gazetenin ne yazdığına, hangi televizyonun ne kadar ve nasıl yayınlar yaptığına bakmak aklına gelmiyor. Bir kere bakabilse bu iddiasının asılsız olduğunu görecek, belki de şimdi yüzü kızaracaktı.

Çakır ayrıca daha tehlikeli bir şey daha yapıyor. Kendisini demokrat göstermeye çalışan Ruşen Çakır'ın geçmişte hangi illegal örgütlerde yer aldığına dair iddialar hala kamuoyunun gündemindeyken, polisin cemaatin kontrolünde olduğu yönündeki yorumları sürekli ön plana çıkarması dikkat çekici. Böylelikle Fenerbahçe'ye karşı hizmet hareketinin operasyon yaptığı algısını güçlendirmeye çalışıyor.

RUŞEN ÇAKIR NE KADAR GÜVENİLİR?

Ayrıca kendince kamuoyunu yönlendirme gayretine giren Ruşen Çakır'ın kamuoyu güven araştırmalarında ne denli güvenilir çıkacağını kestirmek de hiç zor değil.

İNSAF VE İZAN SINIRLARINI AŞAN YORUMLAR

Yaklaşık bir hafta boyunca medyada bu konuyu işleyerek algı yönetimine çabalayan Ruşen Çakır'ın yazı dizisinden sonra, Fenerbahçe Kongresindeki birkaç kongre üyesi tarafından hizmet hareketinin açıkça hedef alınması ve bazı kongre üyeleri tarafından açıkça provokasyon yapılması dikkat çekti."



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs