En Sıcak Konular

CHP'li Görkut Acar'dan ön seçim teklifi!

21 Mayıs 2012 11:39 tsi
CHP'li Gürkut Acar, siyasi partilerin adaylarını ön seçimle belirlemesi, seçim barajının yüzde 10'dan yüzde 5'e, siyasi partilere devlet yardımı barajının da yüzde 7'den yüzde 3'e düşürülmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Milletvekili Seçim Kanunu ile Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik öngören 6 maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Yüzde 10 barajının, millet iradesinin TBMM'ye tam olarak yansımasını engellediğini, özellikle 2002 seçimlerinde neredeyse kullanılan oyların yarısının TBMM'ye yansımadığını ifade eden Acar, "Barajın yüzde 5 olarak uygulanması ile milletin iradesi, daha yüksek oranlarda TBMM'ye yansıyacak, farklı düşünceler TBMM'de ifade edilebilecektir" dedi.

Siyasi partiler sisteminin demokratikleştirilmesi ve parti içi demokrasinin geliştirilebilmesi konusunda, partinin her kademesinde görev alacakların özgür seçimlerle belirlenmesinin önemli katkılar sağlayacağına dikkat çeken Acar, "Önseçim yönteminin geçerli kılınması ve güçlendirilmesi, siyasi partilerin genel ve yerel seçimlerde adaylarını demokratik yollarla belirlemesi, Türkiye'ye demokrasisine büyük güç katacaktır" dedi.


Devlet yardımının amacının siyasi partilerin bağımsız olarak faaliyetlerini sağlamak olduğunun altını çizen Acar, "Seçim barajının yüzde 5'e düşürülmesi ile birlikte, barajı aşma potansiyeli taşıyan partilere de faaliyetlerini sürdürebilme olanağı tanımak için seçimlerde yüzde 3'ün üzerine çıkan partilere devlet yardımı verilmesi demokratik bir tutum olacaktır" diye kaydetti.

Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,035 µs