En Sıcak Konular

Bahçeli, Erivan'ı topa tuttu: Karavana attınız

21 Mayıs 2012 10:54 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, Belçika'da Türk vatandaşlarına hitap etti.

Belçika Türk Federasyonu'nu tarafından organize edilen Türk Kurultayı'nda Belçika'da yaşayan gurbetçilere seslenen Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, ilk olarak yaşanan salon krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fransa'daki söylemlerinin ardından Ermeni lobisinin intikam amacıyla baskı faaliyetlerini Belçika'da uygulamaya soktuğunu ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Fransa Ulusal Meclisi'nin geçtiğimiz yılın sonunda 'soykırımı inkar edenlere ceza ve yaptırımı kabul eden kararı' ile bu yılın Ocak ayında Fransa Parlamentosu'nun bu kararı onaylayan tavrına kararlı bir şekilde itiraz etmiştik. Yalan Ermeni iddialarına karşı çıkmış ve tavır göstermiştik. Şüphesiz Ankara'da ne dediysem Fransa'da da onu tekrarlamış ve Ermeni sözlerinin iftiradan, hezeyandan ibaret olduğunu söylemiştim. Bizim Fransa'daki sözlerimizin sözde soykırım fesadını bir hayli rahatsız ettiği anlaşılmaktadır. Diaspora lobilerini bu duruşumuzdan dolayı afakanlar basmıştır. Fransa'daki kara kampanyayı Belçika'ya taşıyarak sözüm ona bizden intikam alacaklarını hesap etmişler ve ellerindeki imkanlarla önümüze set çekmeye çalışmışlardır. Belçika Türk Federasyon yöneticilerinin kurultayı yapmak amacıyla ilgili mercilerden talep ettikleri salon, önce tahsis edilmiş fakat arkasından sözde soykırım maskaralarının baskısıyla bu tahsisat iptal edilmiştir. Kira bedeli karşılığı tutulan salonu vermemek için kırk dereden su getirmişlerdir. Meselenin yargıya taşınması neticesinde ise ortaya olumlu bir sonuç çıkmış ancak hazırlıklar zaman darlığı nedeniyle bu salona alınmıştır. Ermeni zihniyeti bir kez daha karavana atmıştır. Şahsım ve aziz dava arkadaşlarım için hayasızca sarf edilen sözler bizim açımızdan dikkatle ve yakından takip edilmiştir. Kuyruğuna bastığımız diaspora çetesi bize yönelik olarak 'faşistler' ve 'ırkçılar' gibi alçak iddialarda bulunmuşlardır. Bir defa bizim geçmişimizde kani ihanet ve cinayet bulunan bir zihniyetten alacak ve öğrenecek hiçbir şeyimiz yoktur. Irkçı ve faşistin kim olduğunu merak ediyorlarsa bir zahmet aynanın karşısına geçmeli ve baştan ayağa kendilerine ve nefret saçan emellerine acele yoldan bakmalıdırlar" dedi.

Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Bahçeli daha sonra anadilde eğitim konusuna da değinerek şöyle konuştu:
"Birileri diliyor diye Türkiye'nin bölünmesine anadilde eğitim taleplerine ve etnik bölücülük çarkına sessiz durmayız. Batı böyle buyurdu, ABD böyle emretti diye yalakalık edenlere göz yummayız göz açtırmayız. Biz milleti tek, devleti tek, dili tek, vatanı tek ve bayrağı tek bir Türkiye için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız."

Belçika'ya gelişlerinin 50.yılı nedeniyle gurbetçilerin Avrupa'daki önemine de değinen Bahçeli konuşmasında çifte vatandaşlığı, dil öğrenmeyi ve Türk gurbetçilerin artık her alanda önemli pozisyonlara gelmesini MHP olarak desteklediklerini ve bunun artmasını istediklerini kaydetti. Bahçeli konuşmasının ardından alkışlar ve sloganlar arasında Kurultay'da ayrıldı. 

Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,569 µs