En Sıcak Konular

Keçi sütünün mucizevi faydası

21 Mayıs 2012 10:44 tsi
Keçi sütünün mucizevi faydası Doktorların tedavisi yok dediği hastalığı keçi sütü ile yendi.

Bursa’daki işyerini kaparak, MS hastası eşi, 42 yaşındaki Halime Demir için Keles İlçesi’ne yerleşen 46 yaşındaki Zafer Demir, keçilerden sağdığı sütü içirdiği eşinin tedavi yönteminde başarı elde ettiğini söyledi.

Bursa’da yapı dekorasyonu alanında çalışan Zafer Demir’in eşi Halime Demir, beyin ve omurilikte görülen beyin, görme, konuşma, yürüme gibi fonksiyonları üzerindeki kontrol kabiliyetini bozan, kısa adı 'MS' olan, Multipl Skeloz hastalığına yakalandı. 3 çocuk annesi Halime Demir'e bu tanı, 2007 yılının mart ayında görme kaybı nedeniyle gittiği hastanede doktorlar tarafından konuldu. Doktorlar, "Hastalığımın tedavisi var mı?" diye soran Halime Demir'i, "Kesin tedavisi yok. Ancak, atak önleyici iğne kullanabilirsin. Bu ilaçta İsrail'de üretiliyor ve 3 aylık maliyeti 7 bin TL civarında. SGK bunu karşılıyor" diyerek iğnenin ismini yazıp evine gönderdi.

Zafer Demir, doktorların koyduğu teşhisi öğrenince neye uğradığını şaşırırken eşine psikolojik destek aldırdı, ardından tedavi ile ilgili araştırma yaptı. Kelesli olan Zafer Demir bir süre önce, Amerika'da yaşayan ve izne gelen akrabalarından, Amerika'da keçi çiftlikleri olduğunu, bu hayvanlardan sağılan sütlerin, şoklama ile paketlendiğini doktorların bunları ilaç olarak reçeteye yazdığını öğrendi. Anne sütüne en yakın sütün keçi sütü olduğunu, çaresiz olarak nitelendirilen birçok hastalığa iyi geldiğini öğrenen Zafer Demir, Keles'e yerleşti ve eşinin tedavisi için evinde keçi beslemeye karar verdi.

Bursa’da bulunan işyerini 2009 yılında kapatan Demir, dağ ilçesi olarak bilinen Keles’te atıl durumda olan evine eşi ve çocukları ile yerleşti, çocuklarının okul kaydını ise Keles'te ki okullara aldı. Burada 7 keçi, 40 koyun, inek alan Demir, hayvancılığa başladı. Demir, keçilerden sağdığı sütleri özelliği kaybolmasın diye bir kaç dakika içersinde karısına içirirken, koyun ve ineklerden elde ettiği sütü de satarak gelir elde etti.



ATAKLARDAN KURTULDU İLAÇLARINI KESTİ

Daha önceden sık sık yaşadığı atakları 2010 yılında kesilen Halime Demir, ilaçlarını da kullanmadı. Keçi sütünün çaresiz birçok hastalığa iyi geleceğini daha önce duyduğunu şimdi ise yaşadığını söyleyen Zafer Demir, şöyle dedi:

"Sağdığım taze keçi sütünü karıma aç karnına kaynatmadan içirdim. Daha önce tedavisi olmaz denilen MS hastalığını yendik. İlaç kullanmıyoruz. Hayatım değişti. Şu anda dünyanın en mutlu ailesi biziz."

KEÇİ SÜTÜNÜN FAYDALARI ÇOK FAZLA

Laktoz oranı bakımından yüksek proteinlere sahip olan keçi sütünün, değerli besin ögeleri içerdiği biliniyor. Keçi sütündeki yağ asitlerinin bazı rahatsızlıklara iyi geldiğini söyleyen uzmanlar, bu sütün organizmada iltihaplanmayı önlediği gibi diş ve kemik gelişimi için de iyi bir kalsiyum kaynağı olduğunu açıklıyorlar. Doğal homojenize olan sütün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu bildiren uzmanlar, şu bilgiyi verdi:

"100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır. Laktoz oranı bakımından yüksek proteinlerine sahip olması nedeniyle keçi sütü değerli besin ögelerini içeriyor. Yeni doğan bebekler, anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı besin elementlerini en iyi keçi sütünden alabilir."

Keçi sütünden yapılmış ürünlerin Avrupa'da "özel sağlık marketlerinde" özel fiyatlarla satıldığını ve bebeklere anne sütünün alternatifi olarak verilebileceğini bildiren uzmanlar, cilt hastalığında iyi gelen keçi sütü sayesinde, 16'ncı Yüzyıl'da rahatsızlanan ve hastalığına hiç bir çare bulunamayan 1. François'in, Kanuni Sultan Süleyman'dan yardım istediğini, Kanuni'nin de kendisine, yanında keçisi bulunan doktorunu gönderdiğini, keç sütünden ve yoğurdundan içen 1'inci François'in ise kısa sürede sağlığına kavuştuğunu örnek olarak gösteriyorlar.


Bu haber 1,709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,523 µs