En Sıcak Konular

Rusya: İran'a askeri müdahale işareti aldık

21 Mayıs 2012 10:27 tsi
Rusya: İran'a askeri müdahale işareti aldık
 
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riabkov bir kısım ülkelerin İran'a askeri müdahale yönünde pozisyonlarını değiştirmeleri ile yakından ilgili olduklarını söyledi.

Riabkov kriz nedeni ile petrol varil fiyatlarının ani bir şekilde artması ve 200 dolarları görme ihtimalinin de kendilerini memnun etmeyeceğini ifade etti.

"Biz İran nükleer sorununun askeri müdahale yolu ile çözme çabaları alternatifinin gerçekçi olduğunu düşünüyoruz. Kamu ve özel kanallarımızdan bu yönde işaretler aldık" ifadesi kullanan Riabkov, bazı başkentlerin bu alternatifi şimdi daha ağırlıklı düşünmeye başladıklarını iddia etti.

Askeri çözüm planının uygulanması durumunda bunun bir çok ülkenin güvenliğini de tehlikeye sokacağı uyarısı yapan Rus yetkili, "Küresel ekonomi açısından da bunun sonuçları olacak. Hidrokarbon ürünlerde ani bir fiyat artışı olabilir" dedi.

"Rusya aniden fırlayacak petrol fiyatları ile ilgili değil" tespitinde bulunan Riabkov, "Bu çok basit. Bazıları Moskova'nın pozisyonunu çarpıtmak istiyor ve petrol varil fiyatlarının 200 dolara çıkacağı hayalleri görüyor. Bu tamamı ile yanlış" eleştirisi getirdi.

Petrol fiyatlarında ani yükselmenin küresel ekonomiyi etkileyeceğini ve sonunda da talebin azalacağını ve enerji fiyatlarında doğal olarak düşüşün kaçınılmaz olacağını kaydeden Rusya Bakan Yardımcısı, "Bu durumda kısa vadede elde edilen kazancın çok daha fazlası kaybedilebilir. İstikrarsızlıkla oluşan psikolojik artışlardan kaçınmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Riabkov, tedarikçi ve tüketiciler açısından mantıklı fiyatlarda istikrarlı talebin kendileri için her zaman tercih konusu olduğunu vurguladı.

cihan

Bu haber 1,296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,183 µs