En Sıcak Konular

Ban Ki-mun'dan Gül'e Suriye teşekkürü

21 Mayıs 2012 09:57 tsi
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinde, Türk hükümetinin ve halkının Suriyeli sığınmacılara gösterdiği cömert destek nedeniyle teşekkür ettiği bildirildi.

NATO zirvesi için Chicago'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, zirve kapsamında müttefik ülke devlet ve hükümet başkanları onuruna resmi çalışma akşam yemeğine katıldı.

Soldier Field stadyumunda basına kapalı düzenlenen ve serbest tartışma formatında geçen yemekte, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ve ABD Başkanı Barack Obama'nın açılış konuşmalarının ardından, müttefik ülke devlet ve hükümet başkanları arasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Öte yandan Gül, yemeğin öncesinde, McCormick Kongre Merkezi'nde, zirveye katılan devlet ve hükümet başkanlarıyla çekilen aile fotoğrafında yer aldı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinde, Türk hükümetinin ve halkının Suriyeli sığınmacılara gösterdiği cömert destek nedeniyle teşekkür ettiği bildirildi.

BM Sözcülüğünden verilen bilgiye göre Genel Sekreter Ban'ın, Cumhurbaşkanı Gül ile Şikago şehrinde düzenlenen NATO Zirvesi sırasında yaptığı görüşmede, Suriye, Kıbrıs, Afganistan ve Somali konuları ele alındı.

Suriye konusunda Genel Sekreter Ban'ın Cumhurbaşkanı Gül'e, Türk hükümetinin ve halkının Suriyeli sığınmacılara gösterdiği cömert destek nedeniyle teşekkür ettiği, ayrıca BM-Arap Birliği Suriye Ortak Temsilcisi Kofi Annan'ın, Suriye'de tüm tarafların şiddeti bırakmaları ve 6 maddelik barış planını uygulamaları yönünde çabalarını sürdürdüğü bildirildi.

Kıbrıs konusunda ise Genel Sekreter Ban'ın Cumhurbaşkanı Gül'e, Kıbrıs müzakerelerinde son aylarda ilerleme kaydedilememesinden duyduğu endişeyi ifade ettiği belirtildi.

aa

Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,110 µs