En Sıcak Konular

KCK'dan İran açılımı

21 Mayıs 2012 08:29 tsi
KCK'dan İran açılımı
Barzani izin vermeyince uyuşturucunun rotası İran'a kaydı...

Geçmişte uyuşturucu ticareti, fidye için adam kaçırma, kaçakçılık suçlarını işleyen Yüksekova Çetesi’nin yerini İran bağlantılı KCK aldı. Uyuşturucu akışını organize eden isim Hakkari’de yakalandı.
 
Barzani’nin KCK yapılanmasına yönelik son dönemdeki tutumu ve Türkiye’de peş peşe gerçekleştirilen Narkotik operasyonlar sonrasında uyuşturucu sevkiyatı İran’a kaydı. Yüksekova’da yakalanarak gözaltına alınan 3 KCK’lıdan Rıdvan Baki isimli teröristin KCK adına İran Kürdistanı ile bağlantı sağlayan sorumlu olduğu öğrenildi. Baki’nin Hakkari merkezli olarak bölgedeki uyuşturucu akışını organize etmek üzere KCK tarafından görevlendirildiği ve İran’daki uyuşturucu şebekesiyle mutabakata vardığı belirtiliyor.
 
KCK tarafından özel görev verildi
 
Devam eden operasyonlar kapsamında son 10 günde 9 kilo eroin, 3 kilo kokain, 2 kilo metamfetamin yaklaşık 150 paketten oluşan 156 kilo toz esrar yakalandı. Önceki hafta Yüksekova’da yakalanarak gözaltına alınan 3 KCK’lıdan, Rıdvan Baki isimli teröristin KCK adına İran’la uyuşturucu trafiğini sağlayan isim olduğu iddia ediliyor. Bir polis memurunun yaralanması olayının azmettiricisi olarak arandığı öğrenilen Baki’nin, Hakkari merkezli olarak bölgedeki uyuşturucu akışını organize etmek üzere KCK Yönetimi tarafından özel görevlendirildiği ve İran’daki uyuşturucu şebekesiyle irtibatta olduğu belirtiliyor.
 
Operasyonlarla büyük darbe aldılar
 

3 KCK’lı güvenlik güçlerince yakalandıkları sırada üzerlerinden sırt çantalarına gizlenmiş 35 kilo toz esrar ele geçirildi. Yakalanan Berho kod adlı Yavuz Evin, Devran Bor ve Rıdvan Baki üzerilerinde başka isimlere kayıtlı çok miktarda sim kartı ve cep telefonu bulunması üzerine 3 isim detaylı sorguya çekildi. Sorgularında, dağ yamaçlarındaki çok sayıda Hint Keneviri tarlasının TSK operasyonlarıyla vurulması ve Jandarma ile Emniyet’in üst üste yaptıkları Narkotik operasyonlarıyla örgütün geçen hasat sezonunu boş geçtiğini anlatan üç isim, bu yıl güzergahın bu nedenle değiştirildiğini belirtti. Geçtiğimiz aylarda yapılan pek çok operasyonda KCK’nın uyuşturucu kaçakçılığını organize ettiği, sadece satmakla kalmayıp eyleme göndereceği çocuklara da içirdiği gündeme gelmişti. Son olarak çocukları evine getirerek esrar içirdiği tespit edilen KCK sorumlusu Zelal Bulut 2011 yılında 30 kg esrar ve 3 kg hint keneviri ile Diyarbakır’da yakalandı.
 
Susurluk kazasıyla duyuldu
 
1996’DA Susurluk kazasından hemen sonra ortaya çıkan Yüksekova Çetesi, itirafçı Kahraman Bilgiç’in dönemin Jandarma İstihbarat astsubayı Hüseyin Oğuz’a verdiği ifadeyle deşifre olmuştu. Aralarında yüksek rütbeli subay, özel harekatçı, köy korucuları ve bazı yöneticilerin yer aldığı çete faili meçhul cinayetler işlemiş ve devletin araçlarını kullanarak uyuşturucu ticareti yapmıştı.

star


Bu haber 836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs