En Sıcak Konular

İtalya'daki depremde ölü sayısı 7'ye yükseldi

20 Mayıs 2012 23:57 tsi
İtalya'nın Emiglia-Romagna bölgesinde bu sabaha karşı meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgede devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle paniğe kapılan yaşlı bir kadının hayatını kaybettiği bildirildi.



Merkez üssü Finale Emilia olan deprem ve ardından şu ana kadar kaydedilen 75 artçı sarsıntı sonrasında, 86 yaşındaki Anna Abeti isimli yaşlı kadının paniğe kapılarak yaşamını yitirdiği belirtildi. Son kayıpla deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Bölgede son olarak kaydedilen artçılar arasında en şiddetlisinin 5,1 büyüklüğünde olduğu haberlere yansıdı. Artçı sarsıntıların Milano, Venedik ve Bologna gibi büyük kentlerde de hissedildiği ifade edildi.

Deprem nedeniyle Emiglia-Romagna bölgesinde şu ana kadar 3 bin kişinin evsiz kaldığı, bunların bir kısmının, spor salonlarında, bir kısmının da arabalarında kaldıkları kaydedildi.

Artçı sarsıntılar nedeniyle bölgede özellikle kiliselerin kuleleri, duvarları ve saat kuleleri yıkılmaya devam ediyor.

-İlginç tesadüf kurtuluşu getirdi-

Bombalı saldırı sebebiyle dün güne şokla başlayan İtalya, hemen ertesinde pazar günü de deprem felaketini yaşadı. Deprem şoku atlatılmaya çalışılırken, depremin merkez üslerinden olan Finale Emilia'da yaşanan bir olay, kötü haberlerle sarsılan İtalyanlar'a moral verdi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, sabaha karşı meydana gelen depremde evi yıkılan bir anne, kendisi kurtulmasına karşın 5 yaşındaki kızı Victoria'ya molozların arasında ulaşamadı. Küçük kızından herhangi bir ses duyamadığı için öldüğünü zanneden anne, yardım için bir arkadaşına telefon etmek isterken, yanlışlıkla ABD'nin New York kentinde yaşayan bir İtalyan doktoru aradı. Çocuğunu molozların arasından kurtarmak için çırpınan anneye yardım etmek isteyen doktor, durumu Modena'daki güvenlik ekiplerine haber vermek istedi ancak telefonların kilitlenmesi sebebiyle ulaşamadı. ABD'de yaşayan doktor, durumu hemen Roma'ya bildirdi. Roma'dakilerin de olay yerine en yakındaki ekipleri uyarmasıyla arama-kurtarma operasyonu başlatıldı. İhbarı alan itfaiye ekipleri, olay yerine giderek, küçük kızı molozların arasında aramaya başladı. Küçük kız, büyük kısmı yıkılan evde birkaç saat sonra yara almamış halde bulunarak kurtarıldı.

-Başbakan Monti, İtalya'ya dönüyor-

G8 ve NATO zirveleri için ABD'de bulunan Başbakan Mario Monti'nin de gerek dün Brindisi'de yaşanan bombalı saldırı gerekse bugünkü deprem felaketi nedeniyle İtalya'ya erken döneceği belirtildi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus da her pazar yaptığı ''Angelus Duası''nda, Emiglia-Romagna'da meydana gelen depreme değinerek, yaşamını yitirenler için dua edilmesini ve ailelerine yakınlık gösterilmesini istedi.

Bu arada, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande da İtalya'da meydana gelen deprem nedeniyle taziyelerini iletti.

Yetkililer, 6 Nisan 2009'da yaşanan L'Aquila depreminden bu yana, bu depremin ülkede yaşanan en şiddetli deprem olduğunu ifade ediyor. 

Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,338 µs