iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

İsrail'in 'hayvan casusları'?

21 Mayıs 2012 00:01 tsi
İsrail'in 'hayvan casusları'? Türkiye dosyası: Yakalanamayan 'casus hayvan'? hangisi? iyibilgi Ankara

iyibilgi ankara

Daha öncede aynı konuda haberler (!) duyulmuş olmakla beraber, 9 Mayıs tarihli HaberTürk Gazetesi’nde, “Gaziantep'i ayağa kaldıran kuş!” başlığıyla yayınlanan haber, İsrail-Türkiye ilişkilerinde herkesin tetikte olduğu bir dönemde merakları daha çok uyandırdı.

Habere göre, Gaziantep’te vatandaşlar, ayağında “İsrael Tel Aviv’ yazılı, ‘C43917’ seri numaralı (!) bir arıkuşu bulmuşlardı.. İş önce İl Tarım Müdürlüğü’ne oradan Emniyet’e gitmiş ve nihayet istihbarat birimlerine kadar gideceği öğrenilmişti.

Üstelik kuşun burnunun sol tarafı sağa göre 3 katı genişlikteydi ve İl Tarım Müdürlüğü görevlileri, “muhtemelen oraya da herhangi bir şey yerleştirilmiş olabilir” açıklamasını yapmışlar, “Bu kuşun burnu diğerlerinden çok farklı ve çok açık. Ses ve görüntü amaçlı kullanılmış olabilir. Söz konusu İsrail ise bunu yapabilirler” şeklinde de not düşmüşlerdi.

Konu ister ciddiye alınsın ister alınmasın şurası gerçek ki, “sulandırılmaya” çok müsait. İnananı da inanmayanı da rahatlıkla bulunabilir ve şu sıralar konu İsrail olduğunda kamuoyu herşeye inanabilir.

Öte yandan, hayvanların istihbarat hizmetlerinde kullanıldığı da bir başka gerçek ve dünya gizli servisler tarihi bunun örnekleriyle dolu. Ancak biz bu konuya da girmeyeceğiz.

İlginç olan yakın zaman dilimi içinde birden çok ülkenin İsrail’in casus hayvanları konusunda açıklamalarda bulunmuş olması...

Her ne kadar üç ülkenin İsrail’le arası limoni olsa da, farklı hayvanlardan farklı zamanlarda bahsetmiş olmaları önemli. Bunları hemen hatırlayacağınızdan eminiz…

1. İki yıldan daha kısa süre önce Mısır resmi otoriteleri Kızıl Deniz’de sık sık yaşanmaya başlayan Köpekbalığı saldırılarının ardında MOSSAD’ın olabileceğini iddia ettiler.
2. 2007 ve 2008 yıllarında İran polisi, yabancı istihbarat servisleri tarafından eğitilen ve İran’a casusluk yapmak üzere gönderilen 14 sincabı yakaladı. Aynı yıl İran Natanz Reaktörü’nün yanın casus güvercinler yakaladığını iddia etti. Sorumlu olarak da yine İsrail’i gösterdi.
3. S.Arabistan ise 2011 yılında bir Akbaba yakaladı ve İsrail’e casusluk yaptığını açıkladı.
4. Nihayet Türkiye’de İsrail damgalı arıkuşlarının casusluk yapabileceği iddia edildi. Bir tanesi de “ölü olarak ele geçirildi”.

Türk basınında da yeralan tüm bu haberler neye işaret ediyor ayrı konu. Ancak dış basında bunun farkında ve yukarıdaki bu listeyi aynen yayınlıyorlar. (eurasianet.org, “Turkey: Mossad Angry Birds in Turkish Airspace?”)

Peki İsrail casus kuş işine ne diyor? Onlara göre durum daha basit: “İsrail Kuş İzleme Merkezi’nden Yoav Pearlman, ‘Arıkuşu 4 yıl önce, göç yollarını incelemek için halkalanıp salıverildi. Arıkuşumuz türünün göç noktaları arasında gidip geliyor. Bu göç noktaları İsrail ve Türkiye’de var. Bir başka deyişle kuş ajan değil”.

Dediğimiz gibi hem günümüzde hem de geçmişte bir çok hayvan casusluk faaliyetlerinde kullanılmak için eğitildi. Ama bugüne kadar köstebek yakalanmamış olması en garibi!

www.iyibilgi.com



Bu haber 4,612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,156 µs