En Sıcak Konular

MHP'de Bahçeli'nin ilk rakibi belli oldu

20 Mayıs 2012 21:53 tsi
MHP eski milletvekillerinden Ahmet Çakar, Kasım ayında yapılacak kongrede aday olduğunu açıkladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ilk rakibi belli oldu! Kasım ayında yapılacak kongrede aday olduğunu açıklayan MHP eski milletvekillerinden Ahmet Çakar, Bahçeli ve ekibini, ülkücü hareketi küstürmekle suçladı.

Eski MHP Milletvekili Ahmet Çakar, yaptığı basın konuşması ile 2012 yılı Kasım ayında yapılacak Olağan Genel Kongrede MHP Genel Başkanlığı'na aday olacağını açıkladı. Mevcut parti yönetiminin, partinin temeli olan ülkücü hareketi küstürdüğünü ve bir arada tutamadığını ifade eden Çakar, kendi gayesinin ise ülkücü hareketi bir araya toplamak olduğunu söyledi.

Ülkücü harekete katacakları yeniliğin, öncelikle gönülleri fethetmek olduğunu dile getiren Çakar, MHP tarafından gündeme getirilen 'Lider Ülke Türkiye' projesini hayata geçirebilmek için davasına ve ideolojisine tam anlamıyla inanmış, iman etmiş insan unsurlarının yönetimlere gelmeleri gerektiğini söyledi. Partiye karşı yapacakları en büyük katkının ise ehil kadroların iş başına getirilmesi olduğunu belirten Çakar, "Biz, birbirine inanan ve güvenen, davasını bilen ve yaşayan ve özellikle ilahi ilmin tarif ettiği gibi yaşayan insanlardan oluşan bir heyet kuracağız. Ülkücü hareket, takriben 1965'lerden bu yana üniversitelerden mezun veren, çok zengin ve aydın bir kadro hareketidir. Milliyetçi Hareket Partisi, merhum Genel Başkan Alparslan Türkeş ile yola çıktığı zaman sosyal tabanını üniversiteye dayandıran ilk siyasi partidir." ifadesini kullandı.

Demokrasinin ve partilerin üzerine kabus gibi çökmüş olan taassubu ortadan kaldıracaklarını dile getiren Çakar, "Parti mensubu taassubiyeti çok kötü bir şey. Farklı partilerden olan kişilerin, diğer partililere selam veremiyor. Böyle şey olur mu? Bu bölücülüktür. Bunu kaldıracağız." diye konuştu.

Darbelerin hiç birinin Türk milletine bağlı olmadığını belirten Çakar, darbelerin köküne karşı olduklarını söyledi. Çakar, "27 Mayıs'tan 12 Mart'a, 12 Eylül'e, 28 Şubat'a gelin. Biz bunları lanetle anıyoruz. Hiçbirini de tasvip etmiyoruz. Sorgulanmalı, yargılanmalı ve hak ettikleri ceza da verilmelidir eyvallah. Amma bir şey var. Adaleti ve insafı elden bırakmadan. Yani cezayı hak edenle etmeyeni, suçu olanla olmayanı ayırt edemiyorsanız o zaman siz bu işi bilmiyorsunuz demektir." şeklinde konuştu.

Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,861 µs