En Sıcak Konular

Siyasi bakarsak bir araya zor geliriz

20 Mayıs 2012 14:41 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, New York ziyareti çerçevesinde bir araya geldiği Türk dernekleri temsilcilerine birlik beraberlik mesajı verdi.

Bozdağ, "Birbirimize siyasi gözlükle baktığımızda bir araya gelmekte sıkıntı çekeriz." dedi.

Yardımcısı Bozdağ, ABD'nin New York şehrinde düzenlenen Türk Günü Yürüyüş ve Festivali'nden sonra Türk dernekleri temsilcileri ile bir araya geldi. Türk derneklerinin rekabet içinde olmalarını arzu ettiklerini belirten Bozdağ, "Ama birbirinizle değil de sorunları çözmek için, daha fazla emek üretmek adına, karşılaştıkları güçlükleri birlikte aşma konusunda bir yarış olursa bu tabi ki, faydalı olur." dedi.

Bir Türk vatandaşının birden çok Türk derneğine üye olmasının doğal olduğu ve bunun da normal karşılanması gerektiğini aktaran Bozdağ, "Bunda fayda vardır, daha fazla kaynaşmaya vesile olur. Asıl hedefimizin sorunlarımızı birlikte çözme. Bunu başarırsak birlikte yaşadığımız toplumda aşamayacağımız sorun kalmaz." diye konuştu.

Türkiye'deki farklı siyasi görüşler ve partiler olduğunu, ancak bunun yurt dışında yaşayan Türk insanı arasında ayrımcılığa yol açmaması konusunda uyarıda bulunan Bozdaş, "Bizlerin farklı kanaatleri olabilir. Bu da doğaldır. Ama biz burada Türk toplumunun temsilcileri olarak siyasetin üstünde ve dışında her hadiseye vaziyet ederken, yaklaşımlarımızı öyle koymalı." şeklinde konuştu.

Yurt dışındaki Türklerin siyasi görüş farklılıkları nedeniyle dayanışma içinde olmamaları konusu üzerinde ısrarla duran Bozdağ, "Bir birimize siyasi gözlükle baktığımızda bir araya gelmekte sıkıntı çekeriz." dedi.

"DAYANIŞMA İÇİN SİYASİ GÖZLÜKLE ÇIKARILMALI"

Dayanışmanın olabilmesi için siyasi gözlüklerin çıkarılıp bir kenara konulması gerektiğini savunan Bozdağ, "Yeri geldiğinde onu takarız. Ama biz ilişkilerimiz, işbirliklerimiz, ortak çalışmalarımız noktasında bunu çıkararak (siyasi gözlüğü) birlikte hareket etmemizde çok büyük fayda var." şeklinde birlik mesajı verdi.

Bozdağ, dernek temsilcilerine ABD'nin siyaset hayatına Türk insanının da atılması gerektiğini belirterek şöyle devam etti: "Yıllardır siyasetin içinden biri olarak görüyorum ki, kumaş çok iyi. Ama yeter ki iyi terzi ile bu kumaştan iyi elbiseler çıkarmayı bilelim. Yani sizin terzililiğinizden bu kumaştan çok iyi elbiseler çıkarılır ve herkes de hayran kalır."

ABD'deki Türk toplumunun örgütlü olmasını tavsiye eden Bozdağ, maçları sahada seyirciler değil takımların kazandığını hatırlattı. "Onun için burada seyirci pozisyonundan takım pozisyonuna geçmek gerek. Bu da örgütlü yapı demektir." diyen Bozdağ, ABD'deki Türklerin artık örgütlü yapıya geçtiğini ve artık maçı kazanabilecek seviyeye ulaştığını söyledi.

Avrupa'nın pek çok ülkesinde Türklerin siyaset hayatına atıldığını ve başarılı olduğunu hatırlatan Bozdağ, artık sıranın Amerika'da yaşayan Türklere geldiğini söyledi. Basına açık bölümden katılımcılara seslenen Bozdağ, gazetecilerin salondan ayrılmasından sonra Türk dernek temsilcilerinin sorularını cevapladı.

cihan






Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,158 µs