En Sıcak Konular

Oktay cinayeti aydınlanıyor

20 Mayıs 2012 14:07 tsi
Oktay cinayeti aydınlanıyor Behçet Oktay'ın sırrını ihbar mektubu ve telefon çözecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın şüpheli ölümüyle ilgili iddianame hazırlanarak 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme iddianameyi incelemeye başladı. Oktay'ın şüpheli ölümünü olaydan sonra gönderilen mektup ile açılan ihbar telefonu çözecek.
 
Cumhuriyet Savcısı Mustafa Düzgün tarafından hazırlanan iddianamede Oktay'ın ölümü sırasında yanında bulunan Halil K. isimli şahıs 'adam öldürmek'le suçlanıyor. Oktay, 25 Şubat 2009 tarihinde Ankara Dikmen'de park halindeki aracında ateşli silahla yaralanması sonucu hayatını kaybetmişti.
 
Aradan geçen 3 yılda Oktay'ın şüpheli ölümü mahkemeye taşındı. Ateşli silahların kullanıldığı olaylarda, silahı kullanan veya kullanması muhtemel kişi veya kişilerin her iki eli üzerinde yapılan atış artığı arama ve tespit etme işlemine 'El Svabı' deniyor.
 
İddianamede Behçet Oktay'ın sağ ve sol el üstü svaplarında atış artıkları tespit edildi; sağ ve sol el içi svaplarında atış artıklarına rastlanmadığı belirtiliyor.
 
Olay sırasında Oktay'ın yanında bulunan Halil K.'nın ise sağ ve sol el içi svaplarında atış artıkları belirlenirken; sağ ve sol el üstü svaplarında atış artıkları bulunamadığı ifade ediliyor.
 
Hazırlanan iddianamede özellikle gönderilen mektup ile açılan ihbar telefonu üzerinde duruluyor. Oktay'ın ölümünün ardından ailesine gönderilen isimsiz mektup ile jandarmaya açılan telefonun sırrı bir türlü çözülemedi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde, bu ihbarlar üzerinde yoğunlaşılması bekleniyor.
 
Mektupta, Oktay'ın bulunduğu arabada 4 kişi olduğu ve Oktay'ın araçtan indirilirken "ya baygın ya da yaralı" olduğu belirtiliyor. Oktay'ın bu kişilere direnmeye çalıştığı, ancak yanındaki kişilerin Oktay'ı yere yatırıp öldürdüğü ileri sürülüyor.
 
Üç sayfadan oluşan mektupta, o gece orada olanları gördükleri vurgulanıyor. O gece oraya gelen polislerin bilinen polislere benzemediğinin dile getirildiği mektupta, "Gazete haberlerinin hepsi yalan.
 
Böyle büyük bir adamı öldürdüler, göz göre göre gözümüzün önünde bir adam öldürüldü. Cinayet var. Katillerin ikisi elini kolunu sallaya sallaya ambulansa polisin arabasına bindi." deniyor.
 
Behçet Oktay'ın ölümünden 8 ay sonra 19 Ekim 2009 tarihinde ise jandarmaya bir ihbar telefonu geldi. '156 Jandarma İmdat' hattına yapılan ihbarda, olayın suikast olduğu iddia ediliyor. Oktay'ın ölmesi olayında bir emniyet müdürü, bir Cumhuriyet savcısı bir de işadamı bulunduğu ileri sürülüyor. İhbarı yapan kişi, kendisinin olay sırasında gözcülük yaptığını ve toplam üç kişi olduklarını, anlaştıkları ücretin ise ödenmediğini savunuyor.
 
OKTAY AİLESİ MÜEBBET HAPSİ İSTENEN HALİL K. İÇİN KORUMA İSTİYOR
 
Behçet Oktay'ın avukatı Şenol Özel, olayın cinayet olduğunun kesinleştiğini söyledi. "Olayda Halil K. sanık olarak gözükse de onun yapı itibariyle Behçet Oktay'ı öldürme gücüne sahip olabileceğine inanmıyorum.
 
O kullanılmıştır ya da kullandırttırılmıştır. Bu işin arkasındaki egemen güçlerin, şahıs, grup ya da grupların ortaya çıkartılması lazım." diyen Özel, Halil K.'nın can güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.
 
Halil K.'nın öldürülebilir, kaçırılabilir, yurt dışına kaçabilir ya da şüpheli bir trafik kazası veya şüpheli bir şekilde ölebileceğine dikkat çeken Özel, davanın karanlığa gömülmemesi için bu aşamada Halil K.'nın hemen korunmaya alınmasını istedi. İddianamenin kabulü sonrasında tutuklanması için talepte bulunacaklarını açıklayan Özel, olayın Türkiye'deki karanlıkların, faili meçhullerin aydınlatılması için bir umut olduğunu ifade etti.

cihan


Bu haber 1,000 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,762 µs