En Sıcak Konular

''PKK zehir, KCK enjektördür''

20 Mayıs 2012 09:18 tsi
''PKK zehir, KCK enjektördür'' Savcıdan, terör örgütü için çarpıcı benzetme...

Terör örgütü KCK'nın Hakkâri örgütlenmesine yönelik Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. PKK'nın 'yemeğe bırakılan zehire' benzetildiği iddianamede, "PKK bir zehir, KCK bir enjektör, BDP'nin siyasî gücünden medet umarak ona sempati duyanlar da canlı organizmadır." denildi.
 
KCK/PKK'nın Hakkâri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan'ın da bulunduğu 12'si tutuklu 23 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Şüpheliler hakkında 'Silahlı terör örgütü PKK/KCK yöneticisi olmak' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkemece kabul edilen iddianamede, BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan ve 'Adem' isimli şahıs arasında geçen bir konuşmada terör örgütü KCK'nın 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan anayasa değişikliğiyle ilgili referandumda devletle halkı karşı karşıya getirmek için boykot yaptığı kaydediliyor. Bu konuşma ile ilgili iddianamede, "Son derece dikkat çekici olan bu görüşmede, BDP Hakkari il başkanı olan şüpheli Orhan'a bilgi veren Adem, bir yandan anayasa referandumunda ağırlıklı 'Evet' oyu kullanılarak anayasa değişikliğinin halk oyu ile gerçekleşmesi diğer yandan ise Hakkâri bölgesinde (örgütün baskı, tehdit ve zorbalığının da etkisiyle) vatandaşların oy kullanmaması konusunda "Türkiye geneli içinde iyi oldu hem istediğiniz gibi 'evet' çıktı hem de boykot çıktı." şeklinde kullandığı ifadelerden şüpheli Orhan ve güdümünde hareket ettiği KCK yapılanmasının gerçekte bu anayasa referandumunun olumlu sonuçlanmasını arzu ettikleri halde bölge halkını zorla boykota yönlendirmeleri şeklinde ortaya çıkan tutarsızlık ve çelişkinin, aslında devlet ve halkı sürekli olarak karşı karşıya getirmek olduğu açıktır." denildi.

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, Orhan Koparan ve bazı şüphelilerin KCK sözleşmesiyle kurulan ve Hakkari'de faaliyet gösteren sözde 'Adalet Komisyonu'nda 'hâkim' sıfatıyla çalışma yaptıkları bildirildi. "KCK yapılanmasının pratikte, PKK'nın şehir yapılanması ya da üst çatısı olmak veya sözde özerkliği sağlayacak bir sistem olmaktan öte, PKK ile bölge halkının BDP çatısı altında sinsice buluşturan bir örgütlenme modeli olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Benzetmek yerindeyse, PKK bir zehir, KCK bir enjektör, BDP'nin siyasî gücünden medet umarak ona sempati duyan halk da canlı organizmadır." ifadesine yer verilen iddianamede, şunlar kaydedildi: "Yemeğe bırakılan zehir ne ise, siyaset mekanizmalarının demokratik örgütlerine bulaştırılan terör de odur ve toplumu felç eder. Hukuk ise, bu organizmayı zorunlu olarak karantinaya alarak bir yandan tedavisine çalışan diğer yandan da hastalığın toplumun diğer hücrelerine bulaşmasını engellemeye çalışan sosyal bir hastanedir. Yapılan pek çok soruşturma ve bu dosyadaki şüpheliler örneğinde olduğu gibi KCK sözleşmesinde kadın, gençlik, kent, mahalle, sokak gibi öngörülen örgütlenme modelinin, BDP il teşkilatı çatısı altında hayata geçirilmektedir. PKK'ya taban kazandırma, uluslararası çevrede de PKK tarafından ortaya konulan silahlı mücadelenin aslında Kürt halkının da desteklediği bir 'halk özgürlük mücadelesi' olduğu kanaatini uyandırma ve bu yolla ülkeyi bölme girişimidir."

zaman


Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,264 µs