En Sıcak Konular

Çiçek: 4 partiyi iyi takip edin

19 Mayıs 2012 18:45 tsi
Çiçek , "Anayasanın yazım aşamasında, 4 partiyi iyi takip edin" dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'de eksik olan demokrasinin daha ileri götürülmesi için yeni anayasa sürecini başlattıklarını söyledi. Süreç iyi bir şekilde ilerlediğini ifade eden Çiçek, "Bu süreci vatandaşlarımızla sürdürüyoruz. Bu işte, diğer meslek örgütleri ile beraber TOBB da fazlası ile kendisine düşen görevi yerine getirdi. Dört parti sivillere kaşı borçludur. Şimdi yazım aşamasına geçtik. Sizlere borçlu olan siyasi partilerin faaliyetlerini iyi takip edin." dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TOBB'un 60'ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Cemil Çiçek, Türkiye'nin güneyden ve kuzeye 200'den fazla ülkeye 20 binden fazla mal pazarlayan ülke durumuna geldiği belirtti. Çiçek, bu başarının yakalanmasında emeği geçen herkesin tarihte adının anılacağını ifade etti.

Büyüyen Türkiye ile ilgili yayınlanan makale sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Çiçek, "Türkiye'nin rolü ile ilgili değerlendirmeler yapılmaya başlandı. Türkiye, gerçekten bu gün dünya devleti haline geldi. Türkiye önümüzdeki zaman dilimini kullanabilirse, siyasette kavgalardan dolayı fırsatları kaçırmamıza ilerler. Artık kaçırılacak fırsatımız yok. Şüphesiz günümüz dünyasında devlet anlayışı değişti." diye konuştu.

Türkiye'nin önüne çıkan fırsatların değerlendirmesinin özel teşebbüslere ait olduğunu vurgulayan Çiçek, Türkiye'nin önüne çıkan fırsatları iyi değerlendirirse dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alacağına işaret etti.

Günümüz demokrasisinin temsili demokrasi olmaktan çıktığını vurgulayan Çiçek, artık çağdaş ülkelerin katılımcı demokrasi sürecine girdiğini kaydetti.

Meslek örgütlerinin fırsatlarının olduğunu da dile getiren Çiçek, Türkiye'de eksik olan demokrasinin daha ileri götürülmesi için yeni anayasa sürecini başlattıklarını anlattı: Çiçek, "Süreç iyi bir şekilde devam ediyor. Bu süreci vatandaşlarımızla sürdürüyoruz. Bu işte, diğer meslek örgütleri ile beraber TOBB da fazlası ile kendisine düşen görevi yerine getirdi. 30 Nisan tarihi itibari ile vatandaşlarımızın taleplerini aldık. Şimdi ikinci safhaya geçtik. Biz yeni bir taslak kurmaya başladık. Katılım sürecine giriyoruz. Yeni anayasayı vatandaşımıza armağan etmemiz gerekiyor. Onun için izleme sürecine geçtik. Bu toplantıların bu çabaların bu gayretlerin herkes için hayırlı olmasını diliyorum."

Programın sonunda, TOBB üyelerine 'Hizmet Şeref Belgesi' verildi.

A.A.



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,878 µs