En Sıcak Konular

Kurmay Albay Gülmen serbest bırakıldı

19 Mayıs 2012 17:35 tsi
'Kafes Eylem Planı'' ve ''Amirallere Suikast'' iddialarına ilişkin davalarla birleştirilen Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan, bugün İzmir'in Foça ilçesinde tekrar



''Silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak Kafes Eylem Planı'nı hayata geçirmek üzere faaliyet yürüten yasa dışı örgütlenmenin üyesi olmak'' suçlamasıyla tutuklu yargılanan ve 5 Temmuz 2010'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Levent Gülmen ile ilgili mahkeme yeniden yakalama kararı aldı.

Karar üzerine, Foça Cumhuriyet Meydanı'ndaki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılan Güney Deniz Saha Komutanlığı'nda görevli Kurmay Albay Levent Gülmen, askeri inzibat tarafından gözaltına alındı.

Gülmen'in, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

AVUKATI

''Kafes Eylem Planı'' ve ''Amirallere Suikast'' iddialarına ilişkin davalarla birleştirilen Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan, bugün İzmir'in Foça ilçesinde tekrar gözaltına alınan Kurmay Albay Levent Gülmen'in avukatı Murat Ergün, ''Müvekkilim, 2009 yılında hakkında çıkarılan, gözaltına alınmasıyla kaldırılan yakalama kararına istinaden yanlışlıkla gözaltına alındı'' dedi.

Gülmen'in avukatı Murat Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kafes Eylem Planı'' davasıyla ilgili Kurmay Albay Levent Gülmen hakkında 2009 yılında yakalama kararı çıktığını, müvekkilinin gözaltına alınmasıyla bu kararın kalktığını belirtti.

''Silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak Kafes Eylem Planı'nı hayata geçirmek üzere faaliyet yürüten yasa dışı örgütlenmenin üyesi olmak'' suçlamasıyla tutuklu yargılanan Levent Gülmen'in, 5 Temmuz 2010'da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiğini anlatan Ergün, şöyle konuştu:

''Müvekkilim, 2009 yılında hakkında çıkarılan, gözaltına alınmasıyla kaldırılan yakalama kararına istinaden yanlışlıkla gözaltına alındı. Herhalde sisteme girmemiş bürokratik bir hata var. 2009 tarihli yakalamayı güncel sanıp, törenlerden sonra müvekkilimi polis gözaltına alıyor. Daha sonra teslim etmek üzere Merkez Komutanlığı'ndan inzibat çağrılıyor. Müvekkilim şu anda Foça Cumhuriyet Başsavcısı'nın odasında, kendisiyle de görüştüm. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden tahliye kararının gönderilmesinin ardından, müvekkilimin serbest bırakılmasını bekliyoruz.''

SERBEST BIRAKILDI

'Kafes Eylem Planı'' ve ''Amirallere Suikast'' iddialarına ilişkin davalarla birleştirilen Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan, bugün İzmir'in Foça ilçesinde tekrar gözaltına alınan Kurmay Albay Levent Gülmen, serbest bırakıldı.

''Ergenekon silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak, Kafes Operasyonu eylem planını hayata geçirmek üzere faaliyet yürüten yasa dışı örgütlenmenin üyesi olma'' suçlamasıyla yargılandığı dava kapsamında ''hakkında yakalama kararı'' bulunduğu gerekçesiyle bugün gözaltına alınan Kurmay Albay Levent Gülmen, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelen ''dava ile ilgili tahliye olduğu'' yazısı üzerine tutulduğu Foça Merkez Komutanlığı'ndan bırakıldı.

Kurmay Albay Levent Gülmen'in avukatı Murat Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkilinin gözaltına alınması üzerine İstanbul Adliyesi ile bağlantı kurduklarını belirtti. Ergün, ''adli ve bürokratik bir hata sonucu'' olayın yaşandığını, konunun Foça Adliyesi'ne bildirilmesi üzerine ''yakalama kararının'' kaldırıldığını ve Gülmen'in serbest bırakıldığını söyledi.

Güney Deniz Saha Komutanlığı'nda görevli Kurmay Albay Levent Gülmen, Foça Cumhuriyet Meydanı'ndaki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katıldığı sırada, askeri inzibat tarafından gözaltına alınmıştı. 

A.A.



Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,735 µs