En Sıcak Konular

CHP'li İnce, Yalova'da alternatif 19 Mayıs kutlaması yaptı

19 Mayıs 2012 15:23 tsi
Yalova'da CHP'liler alternatif 19 Mayıs programı düzenledi.



Sabah saatlerinde Gençlik Haftası dolayısıyla Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinliklere katılan CHP grup başkanvekili ve Yalova Milletvekilli Muharrem İnce, öğle saatlerinde ise kalabalık bir partili grubuyla meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. İnce, CHP'nin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle engellenmek istemesine karşı, Cumhuriyetin kurucularına bağlılıklarını bildirmek için kimseden izin almak zorunda olmadıklarını söyledi.

"VALİLİK İZİN VERİYOR, BAKANLIK GENELGE İLE 'HAYIR' DİYOR"

İnce, "48 saat önce merkez ilçe başkanımız valiliğe müracaat ediyor diyor ki; 'biz 19 Mayıs'a atamıza saygılarımız sunacağız, çelenk takdim edeceğiz saat 12.00'de.' Cevap geliyor, evet yapabilirsiniz, sonra İçişleri Bakanlığı'ndan bir genelge geliyor, hayır yapamazsınız." diyor. Bu parti dilekçe ile kurulmadı. Çelengi de dilekçeyle koymayız biz. Bunu herkes böyle bilsin. CHP İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değildir. CHP dünyanın en eski 10 partisinden birisidir. Bayramlarımızı kutlamak için, şehitlerimizi anmak için, Atatürk'e, bu cumhuriyetin kurucularına bağlılığımızı bildirmek için Recep Tayyip Erdoğan'dan izin almamıza ihtiyaç yoktur. 19 Mayıs günü bir diriliş günüdür. 19 Mayıs günü birer başlangıç günüdür. 19 Mayıs diriliştir, başkaldırıdır, kuruluştur, kurtuluştur." dedi.

"BİZİM KİMSEDEN İZİN ALMA DERDİMİZ YOK"

"Bugün sahip olduğumuz soyadımızı, bayrağımızı, minarelerdeki ezan sesini 19 Mayıs'a borçluyuz. Biz Kuvayi Milliye'nin partisi olarak Erzurum ve Sivas kongrelerinin partisi olarak bugün burada meydandayız. Kimseden izin almak gibi bir derdimiz yok, biz zaten izin almak için müracaat etmedik, bilgi vermek için müracaat ettik, güvenliğimizi sağlayın diye müracaat ettik. Biz devrimin, direnişin partisi, kuruluşun ve kurtuluşun partisiyiz. Biz Aydın'ın inciriyle, Manisa'nın üzümüyle, Adana'nın portakalıyla, Diyarbakır'ın karpuzuyla Giresun'un fındığıyla Konya'nın buğdayıyla büyüyenleriz. Biz yer yatağında büyüyenlerin temsilcisiyiz. Seçkin bir elit topluluğun temsilcisi değiliz, halkın ta kendisiyiz biz." diye konuştu.

Ardından meydandan parti binasına doğru yürüyüşe geçen CHP kortejine, parti binası önünde bir kez daha seslendi.

Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,359 µs