En Sıcak Konular

Ergenekon'un son duruşmasında kapışma

19 Mayıs 2012 10:28 tsi
Ergenekon'un dünkü duruşmasında sanık Tuncay Özkan ile tanık Nuray Başaran arasında kapışma yaşandı. İkili karşılıklı soru-cevaplarla birbirlerine çıkıştılar

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Başaran'a Tuncay Özkan, 2003'te Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde olan tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile görüşmesine ilişkin sorular yöneltti.

Tuncay Özkan, Başaran ile Ersöz'ün yaptığı 26 Aralık 2003 tarihindeki görüşme tutanaklarından bazı bölümler okuyarak, Başaran'ın duruşmada verdiği ifadenin çelişkili olduğunu savundu.

Özkan, ''İfadenizde sizin ve kızınızın takip edilmesi nedeniyle Ersöz ile görüştüğünüzü söylüyorsunuz. Ancak bu görüşme tutanaklarında Avrupa Birliği konusu var. Bu konudan hiç söz etmiyorsunuz. Ersöz, 'Medyada vaziyetler nasıl?' diye soruyor. Siz benim Çukurova grubundan ayrıldığımı anlatmaya başlıyorsunuz. Neden önce beni anlatıyorsunuz, aldığım ücret konusunu konuşuyorsunuz?'' diye sordu.

Başaran da Ersöz ile konuşmalarında kendisiyle ilgili özel konuları başkalarının yanında dile getirmediğini ifade etti.

O dönemde Tuncay Özkan'ın Çukurova grubundan ayrılışının çok konuşulduğunu belirten Başaran, ''Her yerde karşımıza Özkan'ın hükümet baskısıyla işten çıkarıldığına ilişkin sorular çıkıyordu. Ben de Tuncay Özkan'ın çıkarılmasında benim dahlimin olmadığını, siyasi değil, ekonomik gerekçelerle çıkarıldığını anlatmaya çalıştım'' dedi.

Özkan'ın, ''26 Aralık'taki görüşmede Ersöz'ün, 'Tuncay Özkan'ı niye işten attınız? Atatürkçüdür, bizim yanımızdadır. Karamehmet'e, Tuncay Özkan'ı geri almasını söyleyin' dediğini söylediniz. Bu görüşmenin tutanağına göre Ersöz, bu konuda bir şey söylemiyor. Neden size 'Karamehmet'e söyleyin Tuncay'ı geri alsın' desin?'' şeklindeki sorusuna karşılık Başaran, Levent Ersöz ile 5-6 kez görüştüğünü ve hangi görüşmede bu konunun konuşulduğunu anımsamadığını söyledi.

Başaran, 3 Kasım 2002 seçimlerinden önce takip ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginin ardından ''Meydanların Başbakanı Erdoğan'' şeklindeki yazısı üzerine tepki aldığını belirterek, ''Sadece bu haberden dolayı tepki almadım. 'Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olacak', 'AK Parti kapatılmayacak' şeklindeki yazılarıma da tepki aldım. Şimdi de başkanlık sistemi tartışılıyor. 'Meydanların Başkan'ı Erdoğan' diye yazabilirim'' dedi.

Bu sözler üzerine Hasan Atilla Uğur'un da aralarında bulunduğu bazı sanıklar, ''Burada propaganda yapılıyor'' diye tepki gösterdi.

Başaran da ''Bu yazılar benim tespitlerim. Gazeteciyim, tespitlerimi yazarım'' diye açıklama yaptı.

Duruşma, 21 Mayıs Pazartesi gününe ertelendi.

Bu arada, duruşmaya, Makedonya'dan Tito Yolunda Sol Birlik Partisi Genel Başkanı Slobodan Ugrinovski de izleyici olarak katıldı.

Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,413 µs