En Sıcak Konular

İkinci büyük Rum bankasına ''devlet'' desteği

18 Mayıs 2012 18:57 tsi
Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan'ın borçlarının oluşturduğu sorunlardan etkilenerek zor duruma düşen, Rum tarafının ikinci büyük bankası Popular (Halk) Bank'ın sermaye artırma planına destek amacıyla, 1,8 milyar Avro sermaye sağlama kararı aldı.



Bankadan yapılan açıklamada, Rum Bakanlar Kurulunun, önerilen bir yasa tasarısını onayladığı ve bankanın sermayesini artırma planına yardımcı olmak için, 1,8 milyar Avro'luk sermayeyi sağlama kararı verdiği belirtildi.

Popular Bank Yönetim Kurulu Başkanı Mihalis Sarris ve grubun CEO'su Hristos Stilianidis, Bakanlar Kurulu kararını memnuniyetle karşıladı ve bunun, özel sermayeyle bankanın sermayesinin artırılmasında gelişme sağlanması çabalarına olumlu etki yapacağını kaydetti.

Bu arada, Rum Hükümetinin, destek amacıyla yaptığı düzenlemenin ''ağır koşullar'' içerdiği belirtiliyor. Buna göre, banka yönetim kurulunda çoğunluk hükümette olacak ve hükümetin her karara veto hakkı olacak, bonuslar kaldırılacak, maaş kısıtlamasına gidilecek.

Rum yönetiminin bankaya iştiraki en fazla beş yıllığına ve tahvil karşılığında gerçekleşecek. Bütün bu prosedürde, yönetim kurulu üyelerinin seçilmesine Rum Merkez Bankası'nın ve Meclisin iştiraki esas olacak.

Öte yandan, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, bankalar sorununun, Rum ekonomisinin en büyük sorunu olduğunu belirterek, hükümetin, Avrupa Komisyonu ile işbirliği halinde yerli bankaların karşı karşıya kaldığı sorunları çözmek için gerekli bütün tedbirleri almaya çalıştıklarını söyledi. 

Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,574 µs