En Sıcak Konular

Memur-Sen'den flaş açıklama

18 Mayıs 2012 15:35 tsi
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 'Teklif 4+4 olsaydı "dağ fare doğurdu" diyecektik' açıklamasını yaptı...

Memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında yedinci oturum başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede, Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'ne ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık yapıyor.

Görüşme öncesinde gazetecilere açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Kamu İşveren Heyeti'nin yaptığı teklifin yeterli olmadığını düşündüklerini söyledi.

Hükümetin teklifi karşısında açıkladıkları eyleme çok daha önce karar verdiklerin belirten Gündoğdu, ''3 3 olduğu için 'dağ fare bile doğurmadı' dedik. 4 4 gelseydi 'dağ fare doğurdu' diyecektik. 5 5 gelseydi, 'evet hükümet 2012 yılında kendisinin belirlediği yeniden değerleme oranı olan 10,26'yı bilerek, onu tanıyarak, o aranda zamla geldi, bu müzakere edilebilir' diyecektik, ona göre müzakere sürecimizi hayata geçirecektik'' diye konuştu.

Toplu sözleşme görüşmelerinde 21 Mayıs'ın son gün olduğunu hatırlatan Gündoğdu, ''22 Mayıs Salı sabahı mesai başlayıncaya kadar bu masadan beklentilerimizi karşılaması için, istediklerimizi almak için, hem bu masada hem bu masanın dışında diyaloglarla müzakere süreci var, elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Gündoğdu, 29 Mayıs akşamına kadar Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecinin olduğuna işaret ederek, toplu sözleşmenin istedikleri gibi sonuçlanmaması durumunda 29 Mayıs'tan sonra ne yapacaklarını da masaya yatırdıklarını anlattı.

Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında bu yıl için yüzde 16 zam ve 120 lira seyyanen zam, 2013 içinse yüzde 14 zam ve 80 lira zam istediklerini hatırlatan Gündoğdu, taleplerinin ne kadar makul olduğunun ortada olduğunu savundu. ''Memur-Sen'e sataşarak gündem olmak isteyenlere'' çağrıda bulunduğunu dile getiren Gündoğdu, ''Derdiniz memurun gelirini artırmaksa bunu yolu Memur-Sen'i eleştirmekten değil, Memur-Sen'in makul gördüğünüz talepleri doğrultusunda hükümeti sıkıştırmaktan geçer'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e de çağrıda bulunduğunu belirten Gündoğdu, şunları kaydetti:

''Şu ana kadar bize yapılan teklifler, bütçe ve mali disiplini esas alan teklifler. Şimdi bütçe ve mali disiplini esas alan hesap makinesi yerine insanı, insan onurunu, çalışanların geçim standardını esas alan hesap makinesini çalıştırma zamanı. Sayın Bakanımızın bu hesap makinesini çalıştırarak masaya gelmesini, müzakereleri bu doğrultuda yürütmesini teklif ediyorum.''

İstedilkleri eylemi yapsınlar

Gündoğdu, bir gazetecinin Türkiye Kamu-Sen kendilerini 21 Mayıs'ta iş bırakma eylemi yapmaya davet ettiğini hatırlatması üzerine Türkiye Kamu-Sen ile KESK'in sahada rakibi olduğunu ancak bu süreç bitene kadar rakip olmadıklarını söyledi. Memur-Sen'in Salı günü alanlarda olduğunu anımsatan Gündoğdu, ''Eylem yapmak isteyen her örgüt, bu güne kadar Memur-Sen'e sorarak eylem yapmadı, istedikleri eylemi yapsınlar. Nasıl biz eylem yaptığımızda onlara 'niye yanımızda değildiniz' gibi bir fatura kesmediysek onların da böyle bir fatura kesmesine gerek yok'' dedi.

Gündoğdu, ''Hükümetin teklifinde bugün bir revizyon bekliyor musunuz?'' sorusunu yanıtlarken bugün hükümetin yeni bir teklifle gelmesini beklediklerini söyledi.

''Anlaşma olmazsa eylem planınız var mı'' sorusu üzerine Gündoğdu, eylem planlarını olduğuna, eylem planlarını Kamu İşveren Heyeti'nin aldığı kararlara göre hayata geçirdiklerine işaret etti.

Gündoğdu, ''Toplu sözleşme sürecinde ihtiyaç olursa Başbakan ile görüşmeyi planlıyor musunuz'' sorusuna ise ''Geçmişte memurlar lehine  hangi ziyaretleri, girişimleri yapmışsak, 4 milyonun sorumluluğunu taşıyorum, bu sorumluluğun gereği bu masadaki heyetlerin elini güçlendirmek için böyle bir ziyaret ihtiyaç olduğunda, o ziyaret de planlarımız içinde gündemimizde olan konulardan birisi'' yanıtını verdi.

KESK GENEL BAŞKANI ÖZGEN: 23 MAYIS'TA GREVE ÇAĞRIYORUZ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, 23 Mayısta greve gideceklerini belirterek ''Tüm kamu emekçilerini, üyemiz olan kamu emekçilerini ve diğer konfederasyonların üyesi olan kamu emekçilerini ve sendika üyesi olmayan kamu emekçilerini o gün greve çağırıyoruz'' dedi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve beraberindekiler, 23 Mayıs'ta gerçekleştirecekleri grev öncesi destek çağrısında bulunmak amacıyla Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ni (TMMOB) ziyaret etti.

KESK Genel Başkanı Özgen, TTB'yi ziyaretinde, hükümetin sunduğu teklifte özlük haklarının yeterince öne çıkarılmadığını, teklifin yetersiz, adaletsiz ve eşitsiz olduğunu iddia ederek bir yandan görüşmeleri sürdürürken diğer yandan da hükümetin tutumuna karşı 23 Mayıs'ta grev kararı aldıklarını belirtti. Özgen, bu kapsamda TTB'yi de greve destek vermeye çağırdıklarını söyledi.

TTB Başkanı Eriş Bilaloğlu ise hekimlerin bu süreci yakından takip ettiklerini belirterek, KESK'in bu süreçte herkesin beklediğini tutumu geliştirdiğini ifade etti.

Bilaloğlu, KESK'in kararının yerinde olduğunu, tüm hekimlerin greve katılmak üzere tutum alacaklarını belirterek sağlık alanındaki örgütlü yapıları da en etkin şekilde greve katılmaları için çağırdıklarını kaydetti.

(AA)

Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,630 µs