En Sıcak Konular

Bahçeli, Hollanda ve Belçika'da kurultaylara katılacak

18 Mayıs 2012 13:30 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hollanda ve Belçika'da düzenlenecek Türk Federasyonları'nın kurultaylarına katılmak üzere Avrupa'ya geliyor.

MHP Genel Merkezi'nden yapılan duyuruya göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hollanda ve Belçika Türk Federasyonları'nın kurultaylarına katılmak üzere bugün akşam saatlerinde Amsterdam'a inecek. Yarın Utrecht şehrinde Hollanda Türk Federasyonu'nun 9. Büyük Kurultayı'na katılacak olan Bahçeli, Pazar günü ise Belçika Türk Federasyon'nun 12. Büyük Kurultayı'na iştirak ederek bir konuşma yapacak.

BELÇİKA'DA SALON KRİZİ

Öte yandan Belçika'da kurultay salonu konusunda bir kriz yaşandı. Namur şehrinde yapılacağı duyurulan Büyük Kurultay'a belediyeden son anda iptal kararı gelmesi tepkilere sebep oldu.

Belçika Türk Federasyonu tarafından düzenlenen ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılacağı Belçika 12. Büyük Kurultayı için Namur Expo fuar alanı ayarlanmıştı. Ancak Namur Belediyesi basılan afişlere ve sözleşmelere rağmen kurultaya günler kala izni iptal ettiklerini duyurdu. Kurultay salonuyla yapılan sözleşmenin Namur Belediye Başkanı Maxime Prevost tarafından Ermeni diasporasının baskısıyla iptal edildiği öne sürülüyor.

Mahkeme başvurarak duruma itiraz eden Belçika Türk Federasyonu, mahkemenin davayı geciktirmesi ihtimali üzerine kurultayı Liege şehrinde yapmaya karar verdi. Ermeni diasporasının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi 'aşırı sağcı', 'bozkurt', 'soykırım iddialarını inkar ediyor' türü propagandalarla Belçika makamlarını etkilediği belirtiliyor.

"CAMİAMIZA YÖNELİK HUKUKSUZLUĞU KINIYORUZ"

Belçika Türk Federasyonu, yayınladıkları bir bildiri ile yaşanan süreci şiddetle kınadı. Belediyeyi, kurultayı engellemeye çalışmakla suçlayan federasyondan yapılan açıklamada, "Türklerin Avrupa´ya gelişinin 50.yılı kutlanırken liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey'in kurultayımıza katılmasını çeşitli bahanelere mesnetsiz iddialarda bulunarak engellemeye çalışanları camiamıza yönelik olumsuz ve hukuksuz hareketleri şiddetle kınıyor, demokratik bir ülke ve bölgede bu tür olumsuzlukların yaşanmasını hukuken ve insani açıdan doğru bulmadığımızı tüm kamuoyuyla paylaşırız.'' sözlerine yer verildi.

cihan

Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs