En Sıcak Konular

Gül: Kendi kaynaklarımıza güvenmemiz gerekir

18 Mayıs 2012 11:27 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO zirvesine katılmak üzere Amerika'ya uçusu öncesinde Esenboğa'da soruları yanıtladı. Gül, Uludere ile ilgili 'TSK'ya güvenmek gerekir' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak'ın Kuzeyi'ndeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak, ''İstikrarsızlık bölgemizde bizim için en büyük tehdittir. Onun için komşularımızdaki istikrara önem veririz. İstikrarın korunması önce o ülkeyi yönetenlere düşer. Tabi ki onların siyasi anlayışı ve herkesi kucaklaması... Irak gibi bu kadar büyük çalkantılardan sonra kendini yeniden imar eden inşa eden bu ülkede bugün karşılaşılan siyasi krizler üzücü tabiki. Bununla ilgili bilgiler verdi. Bizde görüşlerimizi paylaştık'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de yayın yapan Wall Street Journal gazetesinin Uludere olaylarına ilişkin iddiasıyla ilgili, ''Bizim kendi milli kaynaklarımıza, kendi kaynaklarımıza önce güvenmemiz gerekir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de yayımlanan Wall Street Journal gazetesinin Uludere olaylarına ilişkin iddialarıyla ilgili, ''Bizim kendi açıklamamıza göre ilk bilgiler kendi kaynaklarımızdan. Daha sonra oradaki görüntüyü siz de çekebilirsiniz oda çekebilir. Onun için burada gereksiz bir polemiğe girmenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Orada bir olay var. Bir saniyelik bir olay değil. Orada bir yürüyüş var. Dolayısıyla orayı gözleyen herkes o fotoğrafı çekebilir. Dolayısıyla ilk bilgiler kendi imkanlarımızla temin edilmiş, daha sonra başka yerlerden de bu tip bilgiler gelmiş olabilir. Bunlar gayet normaldir'' dedi.

Kaynak: AA



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,038 µs