En Sıcak Konular

İşçi maaşlarına yüzde 15 zam

18 Mayıs 2012 10:51 tsi
Altunhisar Belediye işçilerine yüzde 15 zam yapıldı.

Belediye İş Sendikası'nın ilk defa geçen yıl sendikalı yaptığı Niğde'nin Altunhisar Belediyesi'ndeki işçilere ikinci sözleşmede yüzde 15 zam yapıldı.

Belediye İş Sendikası ile Altunhisar İlçe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Geçen yıl imzalanan toplu iş sözleşmesi ilgili maddesi gereğince Şube Başkanı Şaban Özkaymak ile Belediye Başkanı Erdal Sarı arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile işçilerin ücretlerine yüzde 15 zam yapıldı.

Yapılan sözleşme ile işçilerin Toplu İş Sözleşmesi'nden elde edilen sosyal hakları günlük yevmiyelerine yansıtıldı. Daha önce 33,48 TL olan günlük yevmiyeleri 43.68 TL’ye yükseltildi. İşçiler ayrıca Bakanlar Kurulu'nun açıkladığı tarihlerde yılda 52 yevmiye ikramiye alacaklar.

Altunhisar İlçe Belediyesi’nde düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Belediye İş Sendikası Niğde Şube Şaban Özkaymak, Altunhisar Belediyesinin tarihinde geçen yıl Belediye Başkanı Erdal Sarı’nın destekleri ile ilk defa işçilerin sendikalı olduğunu belirtti. Özkaymak, "Belediye başkanımızdan çalışanlar olarak memnunuz, başkanımız sevilen, çalışkan, üretmeyi seven yenilikçilikten yana ender belediye başkanlarımızda birisidir. Ben sayın başkanımıza işçi arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Altunhisar çevresinde örgütlenmemize destek ve katkı sunan 22. Dönem Milletvekilimiz Sayın Erdoğan Özegen’i de burada unutmadığımızı tekrar belirtmek istiyor kendisine emekçiden yana tavrından dolayı bu vesile ile tekrar şükranlarımı sunuyorum " dedi.

Altunhisar İlçe Belediye Başkanı Erdal Sarı, işçilerin her zaman aldıkları ücreti hak ettiklerini, çalışanı ile barışık olmayan bir işverenin başarılı olma şansı olmayacağını belediyenin imkânları ölçüsünde işçilere zam yaptıklarını, Altunhisar’da daha birçok ilklere ve yeniliklere, hizmetleri ile de imza atacaklarını belirterek sendika başkanı Şaban Özkaymak’a teşekkür etti.

CİHAN 

Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,497 µs