En Sıcak Konular

Bakan Günay: Terör, turizmi engelliyor

18 Mayıs 2012 10:31 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin bir taraftan terörle mücadele ederken, bir taraftan 2-3 milyon seviyelerinde olan turist sayısını 30 milyon seviyelerine çekerek önemli bir başarı elde ettiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin bir taraftan terörle mücadele ederken, bir taraftan 2-3 milyon seviyelerinde olan turist sayısını 30 milyon seviyelerine çekerek önemli bir başarı elde ettiğini söyledi. Günay, “Bugün terör olmasaydı, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun da Türkiye’nin çok önemli bir turizm destinasyonu olabilirdi” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Antalya’nın Alanya ilçesinde bir otelde Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Alanyalı otelcilerle bölgenin ve Türkiye’nin turizmini masaya yatırdı. Bakan Yardımcısı Abdurahman Arıcı, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Amuk, TÜROFED Genel Başkanı Osman Ayık ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan’ın da katıldığı toplantıdan sonra basına açıklamalarda bulunan Günay, Hatay Dörtyol’da meydana gelen terör saldırısında şehitler için başsağlığı dileğinde bulundu. Herkesin dikkatini çekmek istediğini dile getiren Günay, Türkiye’nin zaten son 20-25 içinde çok özel bir başarının altına imza attığını söyledi.

Türkiye’nin bir yandan terörle mücadele ettiğini bir yandan da 2-3 milyon seviyesinden 30 milyon seviyelerine çıkan bir turizm başarısının altını imzaladığını dile getiren Günay, “Dünyada bunun başka bir örneği var mıdır bilmiyorum. Eğer Türkiye bu 20-25 yıl içinde turizmini yükseltmeye, ekonomisin geliştirmeye çalışırken toplumsal başarı kurmaya çalışırken terör belası yakamızı bırakmış olsa bugün Doğu Anadolu, Günaydoğu Anadolu da Türkiye'nin çok önemli bir turizm destinasyonu olabilirdi, dünyaca bilinen. Bugün kör bir davanın arkasında yok olup giden birçok insan aslında sektörün yarattığı bereketten ekmek yiyebilirdi. Ne yazık ki bunu anlatmakta zorlandık, zorlanıyoruz. Ama bütün bunlara rağmen bir yandan bu mücadeleyi, toplumsal başarı kurma, birliğimizi bütünlüğümüzü koruma mücadelesini sürdürüyoruz bir yandan da Türkiye'yi dünya turizminin en üst seviyelerine çıkarmayı başardık. Bu başarının sahibi bu masada oturan arkadaşlarımızdır. TÜROFED, seyahat acenteleri ve sektörün tüm birimlerinde alışan arkadaşlarımız bu başarının sahipleridir.” diye konuştu.

"RUSYA VE ÇİN'DE 2'NCİ MÜŞAVİRLİĞİ AÇACAĞIZ"

Türkiye'nin geçen yıl turizmde iyi bir sezon geçirdiğini anlatan Günay şöyle konuştu: "Şimdi zor bir yıldayız. 2012 oldukça zor olacak. Bu yıl ekstra sıkıntılar var. Türkiye'nin Güneydoğusunda bazı sıkıntılar olacağı görülüyor. Bunu yeni pazarlarla telafi edeceğiz. Dünyada yeni pazarlarda yeni müşavirlikler açma gayretlerimiz vardı. Sayın Başbakan'ın direktifiyle bu Haziran başında çalışmalar sonuçlanacak. Rusya'da Petersburg'da ikinci bir müşavirlik açacağız. Çin gibi büyük bir pazarda, Şangay merkezli ikinci bir müşavirlik açacağız. Önceki yıllarda nasıl olduysa bilmiyorum, müşavirliğimizi kapattığımız Avustralya Sidney'de müşavirlik açacağız. Şu anda Latin Amerika'da müşavirliğimiz yok. İspanya'dan tüm Latin Amerika'yı yönetmeye çalışıyoruz. Brezilya'nın en gelişen şehri Sao Paolo'da müşavirlik açacağız. Kuzey Afrika'da Tunus merkezli bir müşavirlik açmaya çalışıyoruz. Yunanistan'da müşavirlik açmaya çalışıyoruz. 7 ayrı merkezde ikinci ya da yeni müşavirlikler açacağız. Bu da yeni pazarlara açılmak, gelişmekte olan pazarlarda daha büyük tanıtım yapmak çabasını kapsıyor. Türkiye'de turizm sektöründe bir araya gelme konusunda çok önemli adımlar var. Bir yasal çerçeve olmasa bile kendi içlerinde bir birliktelik oluşturmaya çalışıyorlar. Bu birliktelik bizi yasal çatıya da kavuşturacaktır. Rehber arkadaşlarımızın hukuki statüsü de belirsizdi. Uzun zamandan bu yana yasa istekleri vardı. Önceki gün TBMM Turizm Komisyonu'nda oy birliğiyle yasa taslağı geçti. İnşallah aynı destek genel kurulda da sürerse, bu yasama döneminde rehber arkadaşlarımızı bir yasa sahibi yapacağız. Darısı bundan sonra turizm sektörünün öteki bileşenlerinin başına."

Bakan Ertuğrul Günay daha sonra TÜFOFED yönetimi, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu ve turizmcilerin yer aldığı kokteyle katıldı.



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,811 µs