En Sıcak Konular

Ergenekon'un kilit delili TSK'dan çıktı

18 Mayıs 2012 08:17 tsi
Ergenekon'un kilit delili TSK'dan çıktı Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ele geçirilen ve davanın kilit delillerinden biri olan 51 No’lu DVD’nin aslının Genelkurmay’da olduğu ortaya çıktı.

Ergenekon sanıklarında yakalanan ve davanın en önemli delillerinden biri olan 51 No’lu DVD’nin aslı, Genelkurmay tarafından özel kurye aracılığıyla mühürlü bez torbada Ergenekon Mahkemesi’ne ulaştırıldı.

ÇATLADI’, ‘KIRILDI’ VE ‘ORİJİNALİ YOK’ TARTIŞMALARINI BİTİRDİ
 
ERGENEKON terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ele geçirilen ve davanın kilit delillerinden biri olan 51 No’lu DVD’nin aslının Genelkurmay’da olduğu ortaya çıktı. “Kırıldı, çatladı ve orijinali yok” denilen DVD’nin aslı Genelkurmay tarafından, özel kuryeyle mahkemeye ulaştırıldı.
 
Üzerinde en çok konuşulan delil
 
Ergenekon soruşturması kapsamında, tutuklu sanık emekli Albay Levent Göktaş’ın ofisinde ele geçirilen 51 No’lu DVD uzun süre tartışma konusu olmuştu. Ergenekon soruşturması ve dava sürecinde yüksek yargı mensuplarına ait gizlice çekilmiş uygunsuz görüntüler ile çok sayıda gizli askeri bilgi ve belge ile Balyoz gibi harekat planlarının da yer aldığı 51 No’lu DVD’de görüntüleri bulunan Yargıtay mensuplarına ‘şikayetçi olup olmadıkları’ sorulmuştu.
 
Pekin “Genelkurmay’da” demişti
 
51 No’lu DVD’nin polis tarafından arama sırasında Levent Göktaş’ın ofisine konulduğu iddia edilmiş, ancak aramalarda hazır bulunan Baro temsilcisi ve Göktaş’ın avukatları tarafından imzalanan el koyma tutanağında 51 No’lu DVD’nin olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine DVD’nin kaybolduğu iddia edilmiş, bu iddia da gerçek çıkmayınca adli emanetteki DVD’nin çatlak olduğu ortaya çıkmıştı.
 
Ergenekon davasının tutuklu sanığı dönemin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, savunması sırasında 51 No’lu DVD’nin bir kopyasının Genelkurmay Başkanlığı’nda bulunabileceğini söylemişti. Bunun üzerine mahkeme, Genelkurmay’a DVD’nin aslının kendilerinde olup olmadığını sordu.
 
Genelkurmay Askeri Savcılığı, mahkemeye “Gizli” ibareli yazıyla cevap verdi. Askeri Savcılığın bir soruşturma kapsamında DVD hakkındaki incelemeyi sürdürdüğü ve henüz içindeki belgelerle ilgili araştırmanın raporlaştırılmadığı bildirilen yazıda, DVD’nin özel kuryeyle, mühürlü bez bir torbada gönderildiği ve alınır alınmaz haber verilmesi istendi.
 
Balyoz dışında 8 ayrı Harekat Planı da var
 

ERGENEKON tutuklu sanığı emekli Albay Levent Göktaş’da ele geçen 51 No’lu DVD’de, üst düzey yargı mensuplarının gizlice çekilmiş görüntüleri ve haklarında yapılmış fişlemelerin yanında andıçlar, harekat planları, EMASYA, itirafçılar, Öcalan, PKK, HADEP, Şemdinli, Vatanseverler, Nuri Bozkır (Sauna Davası) gibi kişi ve davalara ilişkin bilgi ve belgeler, Türk-İsrail Savunma Sanayi işbirliği faaliyetleri, Irak ve birçok ülkeye ilişkin PKK ve terör merkezli raporların bulunduğu iddia ediliyor. Balyoz dışında 8 ayrı harekat planına ilişkin bilgilerin de yer aldığının iddia edilen 51 No’lu DVD’de, Acar (1998), Alev (2002), Altay (2001), Atak (2002), Balyoz (2002), Barbaros (2001), Yarasa (2004) Yılmaz (2002), Yıldırım (2001) planları bulunuyor. Çeşitli tarihlere ait söz konusu belgelerin karşısında ÇOK GİZLİ ve GİZLİ gizlilik derecesinde ibareler bulunuyor.

star


Bu haber 1,279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,516 µs