En Sıcak Konular

'Genel af iddiası'na MHP'den sert tepki

17 Mayıs 2012 15:57 tsi
Bahçeli, "Genel af" tartışması üzerine yaptığı açıklamada, "Türk milleti tezgah altında sürdürülen hain emelleri muhakkak ve şaibesiz bir biçimde Başbakan'dan duymalıdır" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ'ın, ''PKK'ya yönelik genel af'' söylemini yazılı bir açıklama ile eleştirdi.

Bahçeli, ''Bir yanda vatan evlatları şehit düşerken, diğer yanda şehitlerimizin kanını döken insanlık artıklarını ödüllendirme ve ödün verme arayışları karşılaşabileceğimiz en vahim trajedilerden birisi olmuştur'' ifadesini kullandı.

Bahçeli, "Bu çerçevede vatanımızı bölmenin, milletimizi ayrıştırmanın ve bin yıllık kardeşlik bağlarını koparmanın hesaplarını yapan melun ve bölücü zihniyetin iyice fütursuzlaştığı anlaşılmaktadır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''PKK silah bırakırsa operasyonlar durur'' sözlerinin ''bölücü örgütü aklamak ve teröristleri affetmek amacına matuf olduğunu'' ileri süren Bahçeli, ''Zira sözde Kürt sorunun çözümü kapsamında, Başbakan'ın bizatihi talimatıyla bir haftadır çalışmalarda bulunan beş AKP milletvekilinden birisi olan Mardin Milletvekilinin beyanları bunu güçlendiren delillerle doludur. AKP zihniyeti anlaşıldığı kadarıyla sonunda dilinin altındaki baklayı çıkarmıştır'' değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN MİLLETİ BİLGİLENDİRMELİ

Hükümetin terör örgütü PKK militanlarının bağışlanması elebaşlarının başka ülkelere gönderilmesi ve siyasi afla taltif edilmesine yönelik çalışmalar içinde olduğunu iddia eden Bahçeli, ''Bu gelişmeler Habur kafasının, İmralı zihniyetinin, Kandil zehrinin ve bölücülük mikrobunun AKP marifeti ve himmetiyle saman altından su yürüttüğünü göstermektedir'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'dan bu konu hakkında milleti bilgilendirmesini isteyen Bahçeli, bununla birlikte ''Oslo görüşmelerinin'' de detaylarının kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini kaydetti.

Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,866 µs