En Sıcak Konular

Gündoğdu, Kılıçdaroğlu'nu fena yakaladı

17 Mayıs 2012 15:52 tsi
Toplu Sözleşme görüşmeleri sonrası açıklama yapan Ahmet Gündoğdu, emekliyi gözetmeyen devletin sosyal devlet olamayacağını söyledi. Gündoğdu Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlatıp cehaletle suçladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memurlarla Hükümet arasındaki toplu sözleyme görüşmelerinde yarın kıran kırana pazarlık başlayacağını belirterek, Hükümet'in yeni bir teklifle gelmesini beklediklerini söyledi.

Toplu sözleşme görüşmelerinin 6. oturumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda başladı.

Görüşmede, kamu işveren heyetine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu görevlileri sendikaları heyetine ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık yapıyor.

Gündoğdu, toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerce şehit edilen askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Türkiye genelinde salı günü yaptıkları eyleme katılan Memur-Sen üyelerine teşekkür eden Gündoğdu, testi kırılmadan önlem alma hedefi taşıyan eylemlerinin, sonuç verdiğini ifade etti.

Toplu görüşme masasından 21 Mayıs gecesi hak ettikleri sonucu olarak kalkmayı amaçladıklarını vurgulayan Gündoğdu, 21 Mayıs'tan sonraki muhataplarının da Hükümet değil yarısı sendika yöneticilerinden oluşan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu olduğunu kaydetti. Gündoğdu, ''Gelinen noktada ümidimizin, sivil baskı unsuru olaraktepkiler dolayısıyla arttığını ifade ediyorum'' dedi.

Esas genel toplu sözleşmenin, Memur-Sen'in toplu sözleşme teklifleriyle öğleden sonra başlayacağını belirten Gündoğdu, ''Yarın kıran kırana pazarlık başlıyor'' dedi

Gündoğdu, kamu işveren heyetinin, yarın yeni bir teklifle gelmesini beklediklerini vurguladı.

Toplu sözleşme görüşmelerinde 4 milyon çalışana yapılacak zammın, 4 milyon esnafın cansuyu olacağını belirten Gündoğdu, bunun Türkiye'nin kriz yaşamaması demek olduğunu ifade etti.

''Toplu sözleşme sonuçlarının yargıya gitmeyeceğini bilmeyen bir adam''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun  TBMM'deki grup toplantısındaki Memur-Sen'in eleştiren sözlerine yanıt veren Gündoğdu, Memur-Sen'in darbecilerle yaşamaktansa ömür boyu aç kalmayı tercih eden bir örgüt olduğunu söyledi.

Memur-Sen'e sataşmanın kimseye fayda getirmeyeceğini ifade eden Gündoğdu, ''Daha toplu sözleşme sonuçlarının yargıya bile gitmeyeceğini bilmeyen bir adamdan lider olur mu sorusunu bugün sormayacağım. Daha sonra özel olarak soracağım. Allah CHP'ye oy verenlere, gönül verenlere yardım etsin'' diye konuştu.

Gündoğdu, bir gazetecinin ''Türkiye Kamu-Sen'in 23 Mayıs'taki iş bırakma eylemine destek verecek misiniz?'' sorusunu yanıtlarken, masadan sonuç almak için Hükümet'i sıkıştırmanın daha doğru olduğunu söyledi.

21 Mayıs gece yarısına kadar yapılacak eylemlerin anlamlı sonuç çıkmasına katkı sağlayacağını belirten Gündoğdu, Kamu Görevlileri hakem heyetinden de sonuç çıkmazsa tepkilerini ortaya koyacaklarını söyledi.

''Biz bu masaya olan ümidimizi koruyoruz'' diyen Gündoğdu, bu doğrultuda siyasi sorumluluğu olan iktidara ve onun temsilcisi Kamu İşveren Heyet Başkanı'na ''vermeye mecbursunuz'' yönünde baskı yaptıklarını kaydetti.

İsmail Koncuk

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmelere hizmet koluna ilişkin taleplerin ele alınmasıyla başlanmasını doğru bulmadıklarını belirterek, kamu işveren heyetinin, hizmet koluna ilişkin tekliflerine sıcak bakmadığını savundu.

Bazı hizmet kollarındaki işçilere yoğurt verilmesinin gündeme gelmesiyle ilgili Koncuk, ''Yoğurt üzerinde pekmezi de aldık. Kamu çalışanlarına hayırlı olsun. Bu anlamda kamu çalışanlarının, Kamu İşveren Heyeti'ni bir teşekkür borcu var'' diye konuştu.

Maliye Bakanlığı'nın dünkü oturumda yaptığı sunumu, ''Maliye, memuru borçlu çıkaracak endişesi de yaşadık ama Allah'tan borçlu çıkarmadılar'' diye değerlendiren Koncuk, ''Türkiye Yunanistan'a benzer'' endişelerine katılmadıklarını söyledi.

Koncuk, ''Dolar milyonerleri palazlandırılırken Türkiye Yunanistan'a dönmüyor, mutlu azınlığın gelirleri artırılırken dönmüyor, zengine teşvik verilirken Türkiye Yunanistan'a dönmüyor ama ne hikmetse kamu çalışanlarına, emeklilere zam söz konusu olunca 'Türkiye Yunanistan'a döner' endişeleriyle karşımıza geliniyor'' diye konuştu.

KESK'in de desteğiyle 23 Mayıs'ta yapacakları iş bırakma eylemine Memur-Sen'den de destek isteyen Koncuk, ''Taleplerimize cevap bulursak elbette 23 Mayıs'ta iş bırakma eylemi yapmayız, eylem yapma meraklısı değiliz ama cevap verilmezse mutlaka 23 Mayıs'ta Türkiye'de üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Bu bizi rahatsız ediyor, Hükümet'i de rahatsız ediyorsa taleplerimize cevap versinler ve iş bırakma eylemi yapmayalım'' diye konuştu.

Gazetecilerin Hükümet'ten yeni bir teklif bekleyip beklemediklerine ilişkin sorusu üzerine Koncuk, zam teklifinin 4 4 olarak revizesinin kendilerini memnun etmeyeceğini belirterek, ''Yüzde 20'lik teklifimizi yüzde 5 5 yapmaları da hiçbir kamu çalışanını memnun etmez'' diye konuştu.

Koncuk, bir başka soru üzerine iş bırakma eylemine katılan hiçbir kamu çalışanına ceza verilemeyeceğini savunarak, ''Bu defalarca yaptığımız eylemdir'' dedi.

Kaynak: Haber7



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,531 µs