En Sıcak Konular

Medvedev'den nükleer savaş uyarısı

17 Mayıs 2012 14:29 tsi
Medvedev'den nükleer savaş uyarısı Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, bağımsız ülkelere askeri müdahalenin nükleer savaş dahil tüm savaşları neden olabileceği uyarısı yaptı.

St. Petersburg'da düzenlenen "Uluslar arası Hukuk Formu"nda konuşan Medvedev, "Uluslar arası kurumları by-pass ederek bir başka ülkeye yaptırım uygulamak durumu daha iyi hale getirmiyor. Yabancı ülkelerin pervasız askeri müdahaleleri genelde radikallerin iktidara gelmesi ile sonuçlanıyor" eleştirisi getirdi.

Ülkelerin egemenliklerini yok etmeye yönelik dış müdahalelerin tüm bölgeyi kaplayacak bir savaşa dönüşme riski olduğunu hatırlatan Rusya Başbakanı, "Kimseyi tehdit etmek istemiyorum. Ama bazen bu durum nükleer silahların bile kullanılmasına neden olabilir" dedi.

Camp David'de yapılacak G8 zirvesi öncesi önemli açıklamalarda bulunan Medvedev, Suriye ve Ortadoğu ülkelerinin evrensel değerler çerçevesinde kendi gelişim yollarını belirleme hakları olduğunu da savundu.

Kremlin Danışmanı Arkadi Dvorkoviç de sabah saatlerinde yaptığı açıklamada 18-19 Mayıs günlerinde Camp David'de yapılacak G8 zirvesinde gündemin Suriye ve İran olacağını ifade etti.

Hükümet çalışmalarını gerekçe gösteren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin G8 zirvesi için ABD'ye Medvedev'i gönderiyor.

Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov da daha önce yaptığı açıklamada füze kalkanının Rusya'nın stratejik gücünü etkisiz hale getirmesi durumunda önleyici nükleer saldırı yapmalarının ihtimal dışı olmadığını söylemişti.



Bu haber 949 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,061 µs