En Sıcak Konular

Bakanlıktan 'çimlere basın' kampanyası

17 Mayıs 2012 12:47 tsi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Twitter üzerinden gelen çimlere basmak yasaktır yazıları ne zaman kalkacak sorusu üzerine harekete geçerek, "Çimlere Basınız, Her şey Sizin İçin" yazısını Bakanlık bahçesine astırdı.

Bakan Eroğlu, Twitter'dan bir takipçinin "çimlere basmak yasaktır' tabelaları ne zaman kalkacak?" sorusu üzerine, "Bu doğru değil, aslında çimlere basılması lazım, hatta biz de 'çimlere basın' diyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü ve Bakanlık alanında 'çimlere basın' şeklinde tabelaları astık." dedi.

Twitter üzerinden vatandaşların taleplerine elinden geldiğince cevap vermeye çalıştığını belirten Eroğlu, "Geçenlerde bir köyde vatandaş 'köyüme orman yapacağım, söz verdim' mesajı atmıştı. Ona 'ilgili bölge müdürüne gidin benim talimatımı söyleyin' dedim. Bölge Müdürümüz kendisine 15-20 fidan yerine 2-3 bin fidan vermiş." dedi.

KAÇAK AVCILARA CEZAİ İŞLEM UYGULANIYOR

Twitter üzerinden kaçak avcılıkla alakalı gelen şikayet ve resimleri de takip ekibine gönderdiğini belirten Bakan Eroğlu, ilgili birimlerin gerekli tespitleri yaparak cezai işlem uyguladıklarını ifade etti. Kışın yaban hayvanlarının yaşadıkları yiyecek sıkıntısı sebebiyle de kendisine bir çok kez ihbar geldiğini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bakanlık olarak gayemiz yaban hayatını koruyarak sürdürülebilirliğini sağlamak, yabanıl kaynakları gelecek kuşaklara aktarabilmektir. Biz de bu minvalde tarafımıza ulaştırılan ihbarları anında değerlendiriyor ve harekete geçiyoruz. Sosyal medyanın en olumlu tarafı da bu olsa gerek." görüşünü dile getirdi.

Kışın kuşlar için pencere kenarı veya ağaç dallarına yem bırakılması ile alakalı telkinlerde bulunduklarını ifade eden Eroğlu, "Vatandaşlarımız bu hususlarda oldukça hassas. Sokak hayvanlarının susuz ve aç bırakılmaması yönünde yapmış olduğumuz telkinlerde olumlu geri dönüşler aldık. Bir çok takipçim pencere kenarına bıraktığı yemleri ve ağaçlara astığı ekmekleri fotoğraflayarak bana gönderdi. Vatandaşlarımızda bu şuurun artması bizleri ziyadesiyle memnun kılıyor." açıklamasını yaptı.

cihan

Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,548 µs