iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Polat Alemdar gazetecileri neden kurtarmadı?

17 Mayıs 2012 11:35 tsi
Polat Alemdar gazetecileri neden kurtarmadı?

Türk dizileri Ortadoğu ve Ortaasya’da her zaman misafirperverlik görmüyor.. Türk dizileri yasaklanıyor.. Peki ama neden?..iyibilgi Ankara

Gerçek şu ki, yayınlandığı saatlerde caddelerin boşaldığı Ortadoğu ülkelerinde dahi Türk dizilerine karşı entelektüel bir itiraz var. Toplumların orta sınıfını oluşturan kesimler bu dizilere tıpkı bizdeki gibi ilgi gösteriyor. Ama bir yandan da, tıpkı bizim bir zamanlar Amerikan dizilerine gösterdiğimiz bir tür şüpheciliği de büyütüyorlar.

Ortadoğu ülkelerinde bu itirazların beslendiği odaklardan biri muhafazakar kesimler. Türk dizilerinin kimi gelenek ve görenekleri törpülediğini söylüyorlar. Bir yandan da Türkiye’nin bölgede büyüyen etkisinin uzantısı olarak bu dizilerin kullanıldığını.

Ortaasya’da ise aleni yasaklar var. Evvelsi gün Tacikistan Türk dizilerine yasaklama getirdi. Çok kısa süre önce de Azerbaycan aynı yasağı hayata geçirmişti. Gerekçe olarak bu dizilerdeki 'terör, aşırılık ve şiddet içerdiği'ni gösterdi.

Azerbaycan da ülkenin kendi sinema ve TV sektörünün gelişebilmesi için bu sınırlamayı getirdiklerini belirtmişti. Artık ne kadar inanılır bilinmez.

Ama bu dizilerin günlük hayatta etkili olduğu açık: örneğin Suriye’de kaçırılan Türk gazetecilere söylenenlerden biri de şu: “Hadi Polat Alemdar gelip kurtarsın sizi”.

Herhalde bu konuyla ilgili en tebessüm ettirecek bilgi ise şu olsa gerek: Türk dizileri İsrail’de de büyük ilgi görüyor. Öyle ki sektörden gelen bilgiler, iki ülke arasındaki gerilim sürece rağmen Türk dizilerine olan ilgilinin azalmadığını söylüyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,238 µs