iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Vicdan etkisi: Garip hissetmiyor musunuz?

17 Mayıs 2012 11:19 tsi
Vicdan etkisi: Garip hissetmiyor musunuz? ABD, S.Arabistan ve Katar'ın, Suriye'yi silahlandırdığı ortaya çıktı.. Böylece Suriye politikasını şekillendirenler de iyice belirginleşti. Peki Ankara'nın istediği bu mu?.. iyibilgi Ankara

Gerçi işareti bir hafta kadar önce gelmişti ve ABD, Annan Planı’nın işlemediğini başka bir yol bulunması gerektiğini söylemişti. 20 Mayıs’taki NATO toplantısında bu konu da görüşülecekti.

Fakat şimdi ortaya çıkıyor ki, S.Arabistan, Katar ve ABD, Suriye’ye silah sokuyorlar ve muhaliflere ulaştırıyorlar. Washington Post Gazetesi’ne göre bu silahların parasını başta Suudi Arabistan ve Katar olmak üzere Körfez ülkeleri ödüyor. ABD ise silahların ulaştırılmasını koordine ediyor.

Tabii şu notu da muhakkak düşelim. Çünkü belli ki kısa süre sonra Suriye’nin alev alacak noktalarını işaretliyor bu bilgiler; silahlar Şam, Türkiye sınırındaki İdlib ve Lübnan'a yakın Zabadani kentlerinde depolanıyor!

Esad’ın gitmesinin Türkiye’nin istediği bir nokta olduğu aşikar. Suriye’ye yönelik dış politik akıl böyle kurulmuş durumda ve doğru. Fakat metod konusunda daha hassas olunması gerekmiyor mu?

Yani, S.Arabistan ve Katar’ın Şam rejimine karşı gerekçeleri ile Ankara’nın nedenleri uygun mu? Artı, silahlandırma ve Suriye’nin silahlandırılması hangi uluslararası hukuka ve diplomasi etiğine bağlanabilir?

Kimsenin Esad rejiminin çok iyi olduğunu söylediği zaten yok ama bu durum ülkede yaklaşık 15 aydır yaşanan süreci besleyen olgular konusunda daha çok şüphe uyandırıyor mu?

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,272 µs