En Sıcak Konular

Made-in Turkey etiketi artık en üstte

17 Mayıs 2012 11:16 tsi
Bakan Çağlayan, 15-20 yıl önce peşin parayla Avrupa'dan malzeme alamadıklarını, ancak günümüzde artık seçici duruma geldiklerini söyledi.

AA'da yer alan habere göre; Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Polonya'nın başkenti Varşova'dan Türkiye'ye dönüşte, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Polonya'ya yapılan seyahatin son derece verimli geçtiğini ve bir çok konuda mutabakata vardıklarını belirten Çağlayan, iş adamlarının vize sorunları hakkında da gerekli görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu'nun Polonya'da iyi bir anlaşmaya imza attığını ve Polonya'da mağazalar açacaklarını aktaran Çağlayan, şunları kaydetti:

''Artık bizim markalı ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Aksi takdirde 2023 yılı için belirlediğimiz hedefleri tutturamayız. Orka da buna iyi bir örnek. 15-20 yıl önce cebimizdeki peşin parayla Avrupa'dan malzeme alamazdık ama bugün artık seçici duruma geldik. Artık biz alacağımız yeri seçiyoruz. Biz bundan sonra damat, Tween gibi ne kadar çok markamızı dünyaya yayarsak, Türkiye'nin de dünyadaki tanınırlığı, bilinirliği daha fazla olacak. Made-in Turkey etiketi eskiden gizleniyordu ama artık en üste konuluyor. Bundan sonra sahip olduğumuz bir çok markaya dünyada daha fazla fırsat açmak için daha fazla çalışacağız.''

3 Yıl içerisinde 12 mağaza açmayı planlıyoruz

Süleyman Orakçıoğlu da Polonya'nın kendi hedef pazarlarından biri olduğunu anlatarak, Polonya'da yaklaşık 100 Alışveriş Merkezi (AVM) olduğunu ve bunların yaklaşık 30'undan teklif aldıklarını bildirdi.
Orakçıoğlu, Polonya'nın kendileri için büyük fırsatlar barındırdığını dile getirerek, ''Önümüzdeki üç yıl içerisinde 12 tane mağaza açmayı planlıyoruz. Bunların ikisini bu yıl, önümüzdeki yıl da 3 tanesini açacağız'' dedi. 

Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,371 µs