En Sıcak Konular

İran: Nükleer enerji hakkından vazgeçilmeyecek!

17 Mayıs 2012 11:14 tsi
İran: Nükleer enerji hakkından vazgeçilmeyecek! İran, nükleer enerji elde etme hakkından vazgeçilmeyeceğini, bu yöndeki baskı ve tehditlerin de sonuç vermeyeceğini bildirdi.

Devlet televizyonunun haberine göre, Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili, bir konferansta yaptığı konuşmada, '5 1' ülkeleriyle 23 Mayıs'ta Bağdat'ta yapılacak müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bağdat'taki müzakerelerde İran'ın nükleer enerji elde etme hakkına dayalı işbirliği konularının ele alınacağını kaydeden Celili, baskı ve tehdit döneminin geride kaldığını söyledi.

''İşbirliği için müzakerelere hazırız'' diyen Celili, yaptırım ve tehditleri kalkınma ve ilerleme yolunda fırsata dönüştürdüklerini bildirdi.

Celili, İran'ın nükleer bilim ve teknolojiye sahip bir ülke olduğunu hatırlattı ve bunun verdiği güçle müzakerelerde İran halkının hak ve hukukunu savunacaklarını ifade etti.

İstanbul'daki müzakerelerin ardından Batılı bazı yetkililerin aleyhte açıklama yaptığına dikkati çeken Celili, ''İran hakkında yanlış hesap yapmamalarını tavsiye ediyoruz'' dedi.

Celili, ''İran halkının, kalkınma ve ilerleme için seçtiği yolun geri dönüşü yok. Onlar, İran'ın nükleer alanda ilerlemesini engellemek istiyorlardı, ama engelleyemediler ve İran nükleer bir ülke oldu'' ifadelerini kullandı.

İran ve BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleriyle Almanya'dan oluşan '5 1' grubu en son 14 Nisan'da İstanbul'da müzakerelerde bulunmuştu.

Taraflar, müzakereleri 'olumlu, yapıcı, başarılı ve ileri dönük bir adım' olarak değerlendirmiş ve müzakerelere devam kararı almışlardı.



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,632 µs