En Sıcak Konular

Komşunun Euro'dan çıkma maliyeti açıklandı

17 Mayıs 2012 11:10 tsi
Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkış maliyetinin 1 trilyon dolara mal olacağı iddia edildi. Ayrıca Atina'nın Euro'dan çıkması halinde Avrupa'daki ekonomik durgunluğun daha derinleşeceği de savunuldu.

İngiltere, Euro Bölgesi'ne dahil olmamasına rağmen, mali sıkıntıdan sonra siyasi krizin pençesine düşen Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılması halinde kendi ekonomisine verebileceği olası zararı en aza indirmek için hazırlıklara başladı.

Yunanistan'ın Euro'dan ayrılarak eski para birimi Drahmi'ye geçmesi halinde, bu operasyonun maliyetinin 1 trilyon dolar olacağı belirtilerek, yeni bir resesyon uyarısı yapıldı.

İngiliz hükümetinin bu konuda hazırlıklara başlamasında İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King'in açıklamaları etkili oldu. King, "Avrupa kendini paramparça ediyor" uyarısında bulundu.

Euro Bölgesi'ndeki büyük mali sıkıntıya rağmen Yunanistan'da siyasi krizin çözülemediğini ve 17 Haziran'da yeniden seçime gideceğini hazırlatan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, "1930 yılıdan bu yana en büyük ekonomik krizle karşı karşıyayız. İngiltere ise tarihinin en büyük bankacılık krizini yaşıyor. En büyük ticari ortağımız Euro Bölgesi ise, sorunları çözemediği için parçalanmaya doğru gidiyor" şeklinde konuştu.

YUNANLILAR PARALARIIN DIŞARI KAÇIRIYOR

İngiliz hükümetinin Atina'nın Euro Bölgesi'nden çıkışıyla ilgili senaryolar üzerinde hazırlık yapmasının bir diğer nedeni de, Yunanistan'da halkın paralarını bankalardan çekerek, yurtdışına çıkardığı haberleri etkili oldu. Uzmanlar, Atina'nın Euro Bölgesi'nden çıkması halinde, Euro Bölgesi ve İngiltere'deki ekonomik durgunluğun daha da derinleşeceğini belirtiyor.

'KARŞI KIYIDAN OLUMSUZ RÜZGAR ESİYOR'

Yunanistan'daki ekonomik ve siyasi kriz dün ABD Başkanı Barack Obama'nın da gündemindeydi. Kasım ayındaki seçimler öncesi ekonomik verilerde kısmı düzelme görülen ABD, Atina'nın Euro Bölgesi'nden çıkması durumunda yeniden resesyona girmekten endişe ediyor. Obama karşı kıyıdan esen bir rüzgarın, ABD ekonomisini tehdit ettiği uyarısında bulundu.

CAMERON'DAN UYARI

ABD'deki G-8 zirvesine gitmeden önce açıklama yapan İngiltere Başbakanı David Cameron, AB liderlerinin Euro Bölgesi'yle ilgili kararlarını daha fazla ertelemek için zaman kalmadığı uyarısında bulundu. Cameron, "Ya gerekli olan önlemler alınacak ya da bir parçalanmayla karşı karşıya kalacağız" dedi.

ntvmsnbc

Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,983 µs