En Sıcak Konular

Michel Platini'den Türkiye'ye çalım

17 Mayıs 2012 09:42 tsi
Euro 2020'ye tek aday bizdik. Ancak ilginç bir şekilde son adaylık günü şapkadan 'iki ilginç' rakip çıktı.

"Oyun Türkiye'ye; ama tek aday olursa" diyen Platini akıllara geldi.
 
İddiaya göre bunu UEFA planladı. Böylece 18 aylık yeni bir süreç başlattı. Türkiye'ye hem şike hem de olimpiyat adaylığı konusunda mesaj verdi. uefa.com'a dün düşen açıklama da oldukça ilginçti!
 
UEFA Başkanı Michel Platini kongre nedeniyle Türkiye’ye geldiğinde “2020 Avrupa Şampiyonası’na aday olun; oyum size” demişti. Ancak bir detay gözden kaçmış ve “Eğer tek aday olursanız” ifadesi pek öne çıkmamıştı.
 
UEFA’ya ve TFF’ye yakın bir dostum dün “Neden öyle dediğini, o gün tam anlayamamıştım. Ama niye şart koştuğunu şimdi daha iyi anlıyorum” dedi. “Ben de senin ne demek istediğini anlayamadım!” cevabı verdim. Hemen uefa.com’u açtı. Siteye konulan 2020’ye dönük sürpriz açıklamayı okudu.
 
Ve devam etti: “Normalde önceki gün 2020 için son adaylık başvurusu günüydü. Son anda şapkadan birileri çıktı. Galler-İskoçya-İrlanda üçlüsü ile Gürcistan gibi bu işin altından asla kalkamayacak ülkeler aday oldu. Bunu UEFA’nın yaptığını düşünüyorum. Şimdi bu bahaneyle, aday olmak isteyen başka ülkeler olabileceği gerekçesini öne sürüyor. Yani yeni bir süreç başlattı.” 
 
Peki Platini’nin derdi ne?

Türkiye’ye bu organizasyonu vermek istemiyor mu?

Bu sorulara cevap ararken bizim Orçun Özateş, Şenes Erzik’i aradı. UEFA Birinci Asbaşkanı Erzik kısa ve net konuştu: “Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya bana bizzat desteklerini iletti. Zaten Almanya adaylıktan vazgeçmişti. Eğer UEFA başka bir ülkeye bu işi vermek istese, daha güçlü ülkelerin aday olmasını sağlardı. Aslında adaylık için son gündü. Ancak şarta bağlıydı; tek aday olması durumunda başvuru bitiyordu. Çıkan iki aday, yeni bir süreci prosedür gereği başlattı. Haziran ayında toplanacağız. Nihai adaylık tarihini açıklayacağız. 18 ay içinde de karar vereceğiz. Bahsedilen açıklamada bu bilgi yazıyor.”  Erzik aslında bu sözleriyle ‘bir dost’un “Bunu UEFA yaptı. Çünkü bu bahaneyle süreyi uzatmanın ‘kanuni yolunu’ açtı” bilgisini doğruluyordu. UEFA’nın planının ne olduğu ise belli oldu...
 
İŞTE PLATİNİ’NİN PLANI

Derin kulislerin senaryoları şunlar:
 
(1) Türkiye'nin olimpiyatlardan vazgeçmesini istiyor. Türkiye tek aday olarak kalsaydı, 2020'yi alan ülke biz olacaktık. Olimpiyatı alan ülke daha sonra belli olacaktı. UEFA Türkiye'nin vazgeçip vazgeçmeyeceğini kestiremeyecekti. Ancak birden fazla aday çıkınca, UEFA bunu bahane edip şimdi yeni adaylıklar için ek süre koydu. Euro 2020'yi kazanan ülke Ocak 2014'te açıklanacak. Olimpiyat'ı kazanan ülke ise 7 Eylül 2013'te belli olacak. UEFA, olimpiyata göre hareket edebilecek.
 
(2) Türkiye'deki şike kararları UEFA'nın hoşuna gitmedi. Yaşanan son olaylarda tuz-biber ekti. Türkiye'ye bu organizasyonu vermek istemiyorlar. Ya da süreyi uzatıp, ‘Kararları doğru alın’ demeye getirip gözdağı vermek niyetinde. Bu arada adı geçmesine rağmen Trabzonspor'a bir ceza uygulanmayacağı savunuluyor. UEFA talimatlarında 'yönetici sıfatı' aranıyor ve teşvik primi vermeye çalıştığı iddia edilen kişinin böyle bir sıfatı yok.


Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,628 µs