En Sıcak Konular

Kemal Kılıçdaroğlu'na süt çıkışı

17 Mayıs 2012 08:26 tsi
"Okul sütü" projesini eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na eski vekilinden tepki geldi.

CHP'den 2 dönem vekillik yapan Diren, "CHP'li iş adamıyım. Süt ihalesini kazandım. Kılıçdaroğlu'nun 'İhale yandaşlara verildi' sözüne kızdım" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında devam eden okul sütü tartışmalarına CHP Tokat eski Milletvekili Orhan Ziya Diren de katıldı. Dimes firması olarak Ege ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki okullara süt dağıtan Diren, Kılıçdaroğlu'nun "İhale yandaşlara verildi" sözüne çok alındığını ve kızdığını söyledi.
 
BENİ DİNLEMİYORLAR
 

Erdoğan'ın okul sütü ihalesi verildiğini açıkladığı CHP'den iki dönem milletvekilliği yapan Diren'e BUGÜN ulaştı.
 
Milyonlarca çocuğun ve anne babaların istismarına sert tepki gösteren Diren, okul sütü projesinin son 20 yılın en büyük sosyal projesi olduğunu aktardı.
 
Okul sütü dağıtımının ardından başlayan tartışmalar üzerine CHP'deki laborantları ve veterinerleri arayı bilgi verdiğini söyleyen Diren, "Gelin o zaman beni dinleyin bakın görün dedim. Ben arayıp söylüyorum. Ama beni bile dinlemiyorlar" dedi.
 
Bu projeyi iki dönem parlamenterlik yaparken ve eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Gemici döneminde de çok savunduğunu söyleyen Diren, "Süt konusunun bu kadar dile dolanması yanlış.
 
Çocuklarımızın yeni neslin süt içme alışkanlığının olması gerekiyor. Zeka açısından zayıf çocuk doğuyor. Süt beslenmesinin bilinçli ve sağlıklı yapılması için AK Parti hükümetinin getirdiği okul sütü çok büyük önem taşıyor" diye konuştu
 
BEN CHP'Lİ İŞADAMIYIM
 

Kılıçdaroğlu'nun süt ihalesinin yandaşlara verildiğine yönelik açıklamalarının yalan olduğunu söyleyen Diren, "Hiç öyle ayrım yapılmadı. Bu açıklama çok büyük bir haksızlık. Kimsenin politik görüşüne göre ihale yapılmadı. Üreticinin siyaseti olur mu? Ben CHP'li bir işadamıyım" eleştirilerinde bulundu.
 
Kılıçdaroğlu ile bu konuyu görüşüp görüşmediği sorusuna Diren, "Ben Kılıçdaroğlu ile yoğun görüşen insan değilim. CHP'de tanıdığım vekilleri aradım. 'Haksızlık yapıyorsunuz. İnsan bir danışır. Partimizde 2 dönem vekillik yaptı. Bu adama soralım' der. Bu projeye eğrisi doğrusu nedir sorar. Ama bunu bile yapmadı CHP'deki arkadaşlar. O yüzden ben arkadaşlarıma kırgınım.
 
CHP'deki arkadaşlara Genel Başkana böyle bir tavrın yakışmadığını, doğru olmadığını iletmelerini istedim. Arkadaşları da kızdım, azarladım" ifadelerini kullandı. 
 
Eline dokümanı almadan, duyumlarla bu tür eleştirilerin yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Diren, "Okullarda 200 milyon paket süt içiliyor. Yandaş ifadesine ben çok alındım. Hükümetin böyle bir tavır içinde olduğunu düşünmüyorum. İşin programlanmasında hep bizimle konuştular. Dünyada yapılan örneklerin içinde en geniş ve başarılı olanı
 
Türkiye'deki okul sütüdür" dedi. 
 
UHT SÜTÜN BESİN DEĞERİ DÜŞÜK DEĞİL
 
Dimes liderliğinde Ege ve Doğu Anadolu'daki okul sütü işini Ülker ve Balkan Süt ile aldıklarını dile getiren Orhan Ziya Diren, "Biz Dimes olarak 21 milyon paket dağıtacağız. Günlük 700 bin paket dağıtıyoruz. İlk gün bazı bölgelerde yaşanan sıkıntı artık çocuklarda görülmüyor. Bu süte hassasiyetten kaynaklandı" değerlendirmesi yaptı.
 
UHT (Uzun ömürlü) sütte besin değerinin düşük olduğuna dair eleştirilere de Diren, "Bakteri yükü fazla olan süt UHT teknolojisiyle 2 saniyede 140 dereceye çıkarıp soğutuluyor. Bu işlemde vitamin ölür ama hepsi ölmez. 8 saniye olursa hepsi ölür. Bizim sütlerimizde uzun ömürlü olması için kesinlikle kimyasal ekleme olmaz. Sütün uzun ömürlü olabilmesi için sütten mikroorganizma yok ediliyor. UHT sütte sıfır mikroorganizmayla süt kristalize ediliyor" yanıtını verdi. 
 
bugün


Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,642 µs