En Sıcak Konular

Yunanistan'ın 'espritüel' yeni başbakanı yemin etti

16 Mayıs 2012 21:52 tsi
Yunanistan'da yapılacak 17 Haziran'daki seçimlere ülkeyi götürecek Danıştay Başkanı Panayotis Pikrammenos, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın da hazır bulunduğu dini törenle yemin ederek görevine başladı. Yeni kabine ise yarın saat 10:00'da yemin edece



Yunanistan'da 6 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ardından hükümet arayışlarının sonuç vermemesi üzerine yeniden seçim kararı alınması üzerine bugün ülkeyi seçimlere götürecek Danıştay Başkanı Pikrammenos, başbakanlığa getirilmişti. Pikrammenos bu akşam kabinesini oluşturacak. Yarın sabah ise yeni hükümet göreve başlayacak.

Bu arada yeni başbakanın kabinesinde görmek istediği isimleri aramaya başladığı bildirildi. Buna göre eski Danıştay Başkanı Geraris'in Adalet Bakanlığı, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Fragulis Fragkos Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı'na ise eski bakanlardan Petros Molivyatis'in getirilmesi bekleniyor.

Başbakan Pikrammenos, yemin töreninin ardından eski Başbakan Lukas Papadimos'tan ülkenin son durumuna ilişkin bilgilendirilecek.

"BOL ŞEKERLİ KAHVE İSTERİM"

Yunanistan Başbakanı Panayotis Pikrammenos, bugün saat 15:30'da Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ı makamında ziyaret ederek yeni görevi kendisine tebliğ edildi. Pikrammenos, Papulyas ile tokalaştıktan sonra yaptığı espri ile gazeteciler ve Cumhurbaşkanı'na kahkaha attırdı. Herkesin "Bu göreve getirilmem büyük onur." gibi cümleler beklediği Pikramenos, "Sayın Cumhurbaşkanı bir şaka yapayım: Bugün gazetelerde ismimden dolayı 1974'ten sonra başbakanlığa en layık son kişinin ben olduğumu okudum." ifadeleri ile herkesi güldürdü.

Günlerdir toplantılar ile bunalan Papulyas, ekonomik krizi ve Pikrammenos'un (Başbakan'ın soyadı Yunanca'da 'acılı, kederli, hüzünlü' anlamına geliyor) soyadını ima ederek esprili karşılık verdi: "Ben de sizin hoşunuza gidecek bir şey söyleyeceğim. Bize sunacağınız bol şekerli bir kahveyi memnuniyetle kabul edeceğim." Çiçeği burnunda Başbakan Pikrammenos, "Umarım bu güzelim ülkemiz için yeniden bir canlanma dönemi olur." diyerek sözlerini tamamladı.

(CİHAN)

Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,749 µs