En Sıcak Konular

Vural'dan memur zammına simit hesabıyla tepki

16 Mayıs 2012 16:19 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bir simidi parçalara bölerek, memura önerilen yüzde 3’lük zammı eleştirdi. Vural, “Bu zam da aslında ölümü gösterip, sıtmaya razı etmektir” dedi.

Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, memurlara yapılması planlanan yüzde 3+3’lük zammı eleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü grup toplantısında hayali ekonomi rakamlarından bahsettiğini ancak memura verdiği ‘gülünç zammı’ ağzına almadığını söyledi.

Vural, “Bahsedecek yüz yok ki, var mı? ‘4+4+4’ diyen Başbakan, 3+3 diyemiyor bile nefesi yetmiyor herhalde. Başbakan matematik dehası olduğunu ortaya koyuyor; geçen sene enflasyon yüzde 12 olmuş, Başbakan 3+3 zam teklif ediyor. Hükümet üyeleri, ‘çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz’ diyor. Vallahi Sayın Başbakan vatandaş en az dört işlemi biliyor. Vatandaşın zekasıyla alay etmekten vazgeçin” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın hem vatandaşın zekasıyla alay ettiğini hem de ‘Aman ha Yunanistan gibi olursunuz’ diye tehdit ettiğini savunan Vural, “Hani ekonomi çok iyi yönetiliyordu. Nerede ekonomi bakanları ya? Ekonomi o kadar iyi ki, yandaşa, candaşa ihaleler veriliyor, zengine teşvik verince bir şey olmayan ekonomi, memura, emekliye vereceği zam olunca ‘aman ha Yunanistan’a döneriz’ diye tehdit ediyor. İşsizler ordusuna yeni insanları eklerim diye tehdit ediyor. ‘Böyle zam isterseniz dışarıda sizin işinizi isteyenler var’ diyor. Yani ölümü gösterip sıtmaya razı ediyor. Bu zam da aslında ölümü gösterip, sıtmaya razı etmektir” diye konuştu.

“İSTİKRARLI SÜRÜNME…”

Memurlara 6 aydır maaş zamlarının verilmediğini belirten Vural, bunun sömürü ve zulüm olduğunu söyleyerek, “Memurları, çalışanları, emeklileri sömüren bir Başbakan. Hep istikrarlı büyümeden bahsediyor ya, şimdi Başbakan vatandaşa ‘istikrarlı sürünmeyi’ tavsiye ediyor. Vatandaşa sürünme, yandaşa dağıtma politikası; aynen böyle” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın ekonomik gelişmelerle ilgili bir mitingde yaptığı simit hesabını tablet bilgisayarından izleten Vural, kürsüye getirilen simitlerle hesabı yaptı. Memurlara önerilen yüzde 3 zammın ortalama 48 lira ettiğini belirten Vural, “Çay 1 lira, simidi 500 diye hesaplayalım; 1.5 lira. Bir kişi 1.5 lira ile ayda ne tüketir? 45 lira. İşte zam bu” diye konuştu.

Elindeki simidi önce ikiye sonra da yarım simitleri üçe ve onları da küçük parçalara ayıran Vural, elindeki küçük bir simit parçasını göstererek, “Kala kala bu kaldı. Memura verdiği öğün bu” diye konuştu.
Bu zamla çayın da bardakla değil kaşıkla içilebileceğini belirten Vural, elindeki küçük çay kaşığını gösterdi. Vural, “Memur ailelerine bir simit bir çay zammıdır. Bunları destekleyen Memur-Sen de feveran ediyor, ‘dağ fare doğurdu’ diye. Ya zaten bunlara inanmak güvenmek hata” dedi.

“ÇİÇEK’İ BY-PASS ETTİ”

Vural, AK Parti’nin muhalefetin tutuklu milletvekilleri ile ilgili çözüm önerisinin reddetmesi ve sorunu yargının çözeceğine ilişkin açıklamaların sorulması üzerine de, “Meclis Başkanı’nı Başbakan by-pass etti, açığa düşürdü” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin en baştan ‘yasal değişikliğe gerek yok’ demediğini belirten Vural, “MİT konusunda yasa değiştiren Başbakan, millet iradesi söz konusu olunca ‘yargı kararını bekleyelim’ diyor. Adama sorarlar, MİT’te niye yargı kararını beklemedin? Umarım başbakanın bu tavrı yargı üzerinde bir baskı amacı taşımıyordur. Yürütmenin meseleye siyasi yaklaşması yargıçları da sıkıntıya sokmaktadır ve yargıçlar yürütmenin baskısı altındadır. Başbakanı Engin Alan’la ilgili kişisel hesabı vardır. Sakıncaları var diyorlar, sakıncasını çıkıp anlatsınlar. Hatip Dicle’nin önünü açanlar şimdi sakıncaları millete anlatsınlar” diye konuştu. 

Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,181 µs