En Sıcak Konular

Mersin-Antalya duble yolla bağlanıyor!

16 Mayıs 2012 15:10 tsi
Dik rampaları ve peş peşe sıralanan keskin virajları nedeniyle sürücülere zorlu bir yolculuk sunan Mersin-Antalya Karayolu'ndaki sıkıntıyı giderebilmek için başlatılan ''Akdeniz Sahil Yolu Projesi''nde çalışmalar hummalı şekilde sürüyor.

Oldukça dik rampaları ve birbiri ardına sıralanan keskin virajları nedeniyle sürücülerden ''her babayiğidin harcı değil bu yol'' yakıştırması alan karayolu, sürücülerin tehlikeli bir yolculuk yapmasına, hatta zaman zaman karşılıklı yönlerden gelen sürücülerin araçlarını durarak birbirlerine yol vermesini gerektiren bir özelliğe sahip.

AA'da yer alan habere göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'nce 2003 yılında çalışmalarına başlanan Akdeniz Sahil Yolu Projesi tamamlandığında, hem iki kent arasındaki mesafe 20 kilometre daha kısalacak, hem de virajlı yollar yerini, duble yollara bırakacak.

Yol çalışmalarının hummalı şekilde, çoğu zaman gece-gündüz ayrımı yapılmadan sürdüğü 437,70 kilometrelik Akdeniz Sahil Yolu'nun 16 kilometrelik Gazipaşa-Kaledran kesimi hariç, çalışmalar ihaleli olarak devam ediyor.

Bugüne kadar 347.53 kilometresi bölünmüş olarak tamamlanan ve trafiğe açılan yolun, kalan 90.17 kilometrelik kesimin 16 kilometresinde proje çalışmaları, 74.17 kilometrelik kesimde ise yapım çalışmaları sürdürülüyor.

2015 yılı sonu itibariyle tamamlanması hedeflenen yol, şu an için otobüsle 9 saat civarında sürerken, çalışmalar tamamlandığında, mesafenin 5 saate kadar düşmesi bekleniyor.

Sektörlerin beklentisi

Proje kapsamında çalışmaların sürdüğü yolun hemen her yeri farklı güzellikleri bünyesinde barındırıyor.

Keskin virajlarda seyir halindeyken, sürücülerin ve yolcuların zaman zaman eşsiz koylara ve tarihi yapılara kendini kaptırdığı yoldaki yeni güzergah tamamlandığında da büyük oranda yine bu seyri doyulmaz alanları görme imkanı sürecek.

Yolun tamamlanmasıyla mevcut potansiyelin gün ışığına çıkacağını uman yöre halkı, çalışmaların kısa sürede tamamlanmasını istiyor. Yöredeki hemen herkesin takdirini toplayan çalışmalar sayesinde, tarihi yapıların daha fazla turist tarafından gezilmesi, tarım ürünlerinin ise daha fazla kişinin ağzını tatlandırması bekleniyor.

''Bu yol bizim açımızdan adeta bir umut yolu''

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin'in, hemen her alanında çok fazla tarihi esere sahip olduğunu, ancak bunların özellikle kentin hemen yanı başında bulunan Antalya'yı göz önüne aldıklarında turizm pastasında istenen payı alamadığını söyledi.

Antalya'ya gelen tatilcilerin, Mersin'i de görmek istediğini, ancak meşakkatli yolculuk nedeniyle bunu ertelemek zorunda kaldığını anlatan Demir, ''Ama bu yol yapıldığında, Mersin'in kaderi değişecek. Mersin'e gelen insanlar, gönül rahatlığıyla Antalya'ya kadar rahat bir şekilde seyahat edebilecek. O yüzden turizmciler olarak, bu yolun bir an önce tamamlanmasını arzuluyoruz. Bu yol bizim açımızdan adeta bir umut yolu. Yolun bitmesiyle rahat bir nefes alacağız ve Antalya'nın deneyimlerinden yararlanıp cazibelerimizle onlara katkı sağlayacağız'' diye konuştu.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel de Mersin'in muzdan çileğe, zeytinden kayısıya kadar meyve ve sebze üretiminde zengin bir profile sahip olduğunu söyledi.

Ancak, mevcut durumda özellikle kentin batısında yer alan ilçelerinde yetiştirilen ürünlerin, nakliye konusunda sıkıntı yaşadığını dile getiren Gökçel, Akdeniz Sahil Yolu'nun tamamlanmasıyla, ürünlerin daha çabuk ve taze bir şekilde sofralara ulaştırılabileceğini kaydetti.



Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,409 µs