En Sıcak Konular

Kentsel dönüşümde belediyelerle işbirliği

16 Mayıs 2012 12:18 tsi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yakında başlayacak dev kentsel dönüşüm projesinde belediyelerle hareket edecek -Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: ''Belediyelerimize her türlü ödenek aktarımı, teknik ve mali destek sağlanacaktır''

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yakında başlayacak dev kentsel dönüşüm projesinde belediyelerle hareket edecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, TBMM'de görüşülmesine devam edilen ''Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun Tasarısı'' ile belediyelere her türlü ödenek aktarımı, teknik ve mali destek sağlanacak.
Yasayla, mahalli idareler, Bakanlık öncülüğünde dönüşümde söz sahibi olacak. Olası depremde çok büyük can ve mal kaybına yol açacağı kesin olan riskli alanlar ve yeni rezerv alanların belirlenmesinde mahalli idarelerin görüşleri alınacak.

Mahalli idareler, dönüşüm yapılacak alanların belirlenmesinde de Bakanlığa görüşlerini bildirecek. Riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında, Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazlardan kamu idareleri mülkiyetinde veya tahsisli olanlar, Bakanlıkça belediyelere devredilebilecek.

Meclis'te görüşülen tasarıyla, yeni kentsel dönüşümün oluşumu aşamasında anlaşma sağlanamayan maliklerin payları, Bakanlıkça rayiç bedelleri üzerinden satın alınarak tapuda Hazine adına resen tescil edilecek. Bu durumda, paydaşların kararıyla yapılan anlaşma çerçevesinde değerlendirilmek üzere mahalli idareye devredilebilecek.

Ayrıca dönüştürmeye tabi tutulan taşınmazların üzerindeki köhnemiş yapılar da dahil olmak üzere muhdesatıyla birlikte değer tespiti işlemleri ve dönüşümle ortaya çıkacak taşınmazların değerlemeleri, mahalli idarelerce yapılabilecek.

-''Siyasi ayrım gözetmeden en hazır olandan başlayacağız''-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehircilik anlamında yeni kentsel tasarımların oluşturulmasında gerekli cins değişikliği, tevhit ve ifraz işlemlerini mahalli idarelerin resen yapabileceğini veya yaptırabileceğini belirtti.

Kentsel dönüşümde belediyelerle omuz omuza çalışacaklarını ifade eden Bayraktar, Bakanlık koordinasyonunda belediyelere idari yetkiler verilerek tüm iş ve işlemlerin yürütüleceğini bildirdi.

Belediyelere her türlü ödenek aktarımı, teknik ve mali desteğin sağlanacağına işaret eden Bayraktar, bu işe hiçbir siyasi ayrım gözetmeden en hazır mahalli idareden başlayacaklarını kaydetti.
AA 

Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,495 µs