En Sıcak Konular

Türel, CHP'li vekilden tazminat kazandı

16 Mayıs 2012 12:13 tsi
AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'a açtığı tazminat davasını kazandı.

Milletvekili Türel'in seçim döneminde kendisine iftira attığı ve hakaret ettiği iddiasıyla CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'a 20 bin lira manevi tazminat istemiyle açtığı dava, Antalya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme, Sapan'ın Türel'e 4 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Menderes Türel'in avukatı Caner Şahinkara, yaptığı yazılı açıklamada, son kazandıkları davadan önce de Sapan aleyhine dava açtıklarını ve tazminat kazandıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, dönemin il başkanı Ömer Melli ve bazı basın kuruluşlarına açtıkları davalarda da haklı olduklarının Türk adaletinin verdiği kararlarla tescillendiğini ifade eden Şahinkara, şunları kaydetti:

''Temiz ve ilkeli siyaset yapılmasını isterdik. Bunun mücadelesini veriyoruz. Siyasetçilerin aslı astarı olmayan iddialarla birbirlerine hakaret ederek, iftira atarak yıpratmaları doğru değil. Bu olayda da Sapan, genel seçim propaganda döneminde özel hayatıyla ilgili konuların basında yer aldığını görünce hem siyasi rakip gördüğü Türel'e hem de çevresindekilere iftira yollu asılsız suçlamalarda bulundu. Kendi seçmenlerine seçim vaatlerini, projelerini anlatarak değil rakiplerine çamur atarak propaganda yürüttü. Bu yolun yanlış olduğu, hem seçim sonuçlarıyla hem de mahkeme kararıyla ortaya çıkmış oldu. Umarım bundan sonra siyaset anlayışını ve üslubunu değiştirir.''

Menderes Türel, geçen yıl yapılan genel seçimler öncesinde kendisini yolsuzluk yapmakla, belediyenin parasını başkalarına hortumlamakla ve yapılmamış işleri yapılmış gibi göstermekle suçladığı iddiasıyla Yıldıray Sapan aleyhine geçen yılın haziran ayında Antalya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde manevi tazminat istemiyle dava açmıştı.

aa

Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,944 µs