En Sıcak Konular

Ulusalcı kliklerin hobi bahçesi

16 Mayıs 2012 10:32 tsi
Ulusalcı kliklerin hobi bahçesi "Çankaya için “düşmek üzere olan son kale” diyerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce halkı galeyana getirmek isteyen darbeci taife ve sivil uzantılarının belagati, şimdi Aziz Başkan’da vücut bulmuş gibi gözüküyor."

ziz Başkan savunmasında bakın ne diyor: “Benim ve değerli yönetici arkadaşlarımın itham edilmesinin nedeni kanaatimce yüz yıldan bu yana Fenerbahçe’nin sürdürdüğü bu temiz, ülke sever ve Atatürkçü yoldan biz Fenerbahçelileri çevirme gayretinden başka bir şey değildir. Fenerbahçe Cumhuriyeti boşa söylenmiş sadece gazetelerin spor sayfalarında yer alan bir slogan değildir.”

Yargıya intikal eden şike ve çete suçlaması karşısında yapılan bu açıklama, mefhumu muhalifinden hareketle yorumladığımızda, soruşturmayı yürüten polis ve savcılarla davaya bakan mahkeme heyetini “kirli, vatan haini, Atatürk düşmanı ve komplocu” olarak göstermektir.

Niyet böyle değilse de dışarıya yansıyan hava bu yönde...

Peki neden?

Devam ediyor Aziz Başkan: “Artık eminim bir grup Türk futbolunu, Fenerbahçe’yi ele geçirmeye çalışıyor.” Başka bir ifadesinde Fenerbahçe’yi “Cumhuriyetin son kalesi” olarak nitelendirip cumhuriyet düşmanlarının bu son kaleyi yıkma gayreti içinde olduklarına dem vuruyor.Bu betimleme, özellikle cumhuriyet mitingleri ve son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “tavan” yapan, çok alışık olduğumuz bir söylemdir.

Çankaya için “düşmek üzere olan son kale” diyerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce halkı galeyana getirmek isteyen darbeci taife ve sivil uzantılarının belagati, şimdi Aziz Başkan’da vücut bulmuş gibi gözüküyor.

Bu savunma biçimi, aynı zamanda AK Parti ve Gülen Cemaati’ne yönelik komplo girişimlerinin fitilini ateşleyen andıç metninin ruhunu yansıtıyor.

Gazeteci Ruşen Çakır, Fenerbahçeli yöneticilerin “cemaatin Fenerbahçe’yi ele geçirmek istediği ve iktidar partisinin de buna destek verdiği” düşüncesinde olduğunu açıkça yazdı.

Bir spor kulübüne bu denli ideolojik bir kimlik kazandırmak, sadece şike iddianamesini püskürtme çabası olarak görülebilir mi?

Fenerbahçe’ye gönül veren samimi insanlara bu noktada düşen çok önemli görev var. Kulübü kişisel egosunun tatmin aracı ve karanlık yapıların kaldıracı haline getirmek isteyenlerle arasına mesafe koymalıdır.

Meslekleri ve siyasal tercihleri ne olursa olsun, herkesi sarı lacivert renklere bağlayan gönül köprüsünü yeniden inşa etmelidir.

Aksi halde bu köklü kulüp, toplumun değerleriyle çatışan Fazıl Say, Bedri Baykam gibi ulusalcı kliklerin hobi bahçesi haline gelir.

Şamil Tayyar / Star  (İlgili kısım)



Bu haber 970 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,568 µs