En Sıcak Konular

Esed'in ordusundan iğrenç takas

16 Mayıs 2012 10:15 tsi
Suriye'de binlerce kişiyi katleden Esed'in ordusu muhaliflerle ceset takası yapıyor

07:08 :Suriye Ulusal Meclisi üyesi Fevzi Zakir, Beşşar Esed'e bağlı silahlı milislerin, öldürdükleri muhalif askerlerin cesetlerini takasta kullanmak için kaçırdığını iddia etti.

Yeni Şafak'a konuşan Fevzi Zakir, önceki gün Şam'ın Barza kasabasında çıkan çatışmada öldürülen 5 muhalif askerin cesedinin Şebbiha tarafından kaçırıldığını ve muhaliflerin arkadaşlarının cesetlerini geri almak için ellerindeki Suriye ordusuna bağlı rütbeli bir subayı Şam yönetimine teslim ettiklerini söyledi.

Zakir, 'Esed'e bağlı askeri birlikler, kendilerini desteklemeyen herkese muhalif gözüyle bakıyor. Türkiye'deki kamptan kaçırılan Harmuşi de hala Esed güçlerinin elinde' dedi.

Öte yandan Suriye'de ateşkese rağmen şiddet olayları dinmiyor. Suriye'de Esed yönetimine bağlı ordunun muhaliflere yönelik dün düzenlediği operasyonlarda 73 kişi öldü. Operasyonlar esnasında Birleşmiş Milletler gözlemci heyetleri de zarar gördü.

Bu arada El Kaide örgütünün eski liderlerinden Ebu Ömer, Suriye'nin çeşitli şehirlerinde yapılan bombalı saldırıların Suriye istihbarat örgütü 'Muhaberat' tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Ebu Ömer, patlamada ölenler arasındaki 15 kişinin Suriye hapishanelerinde yatan muhalif tutuklular olduğunu iddia etti.

___________________________________________________________________________________________________


22:12 Suriye İnsan Hakları Gözlem Merkezi, Suriye rejimini İdlib vilayetinde gözlemcilere rağmen 'katliam yapmakla' suçladı
Merkez'den yapılan açıklamada, Suriye rejiminin Han Şeyhun bölgesinde BM gözlemcilerinin ziyareti sırasında "katliam gerçekleştirdiğini" belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Merkezi, bölgede bugünkü cenaze törenleri sırasında askerlerin ateş açması sonucu 20 kişinin öldüğünü de açıkladı.



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,552 µs