En Sıcak Konular

'Türkiye’yi zora sokuyorsam giderim'

16 Mayıs 2012 10:14 tsi
'Türkiye’yi zora sokuyorsam giderim' Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi Akit’e konuştu.

Türkiye’ye geldiği günden beri gündemden hiç düşmeyen ve geçtiğimiz haftalarda İnterpol’un ‘kırmızı bülten’ kararıyla iyice hararetlenen bir tartışmaya konu olan Haşimi; misafirperverlik için Türkiye’ye şükran duyduğunu ancak Türkiye’de olmasıyla ülkemizi diplomatik olarak zora soktuğunu düşünmediğini ifade etti.

Haşimi, “Benim bu misafirliğim resmi bir ziyaret olarak algılanmalı. Dolayısıyla benim resmi bir görevim var. Halen Irak Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Yardımcısıyım. Şartlar ne olursa olsun ben resmi bir sıfatla burada bulunuyorum. Buradaki resmi temaslarım tamamlandığında da zaten ülkenizden ayrılacağım. Hatta geçen Salı gidiyordum. Son anda gidişim iptal oldu” dedi.

Yeni Akit'ten, Ersoy Dede'nin haberi ; Türkiye’de olmasıyla ülkemizi diplomatik olarak zora soktuğunu düşünmediğini ifade eden Haşimi, “Eğer böyle düşünseydim ertesi gün Türkiye’den ayrılırdım. Bu konuda hiç şüphem yok. Bunun böyle olduğunu Maliki cephesinden olaylara bakan gazeteciler istiyor. Hatta böyleymiş gibi sunmaya çalışıyorlar. ‘Haşimi’nin Türkiye ziyareti Türkiye’yi zora soktu’ yorumları yapıyorlar. Gerçekten böyle olduğu konusunda en küçük bir şüpheye dahi kapılsam ertesi gün ülkeden ayrılırdım” diye konuştu.

“Türkiye beni destekliyor. Şükran duyuyorum” diyen Haşimi sözlerini şöyle sürdürdü: “Beni haksızlığa uğradığım için destekliyor. Zaten Sayın Erdoğan nasıl Gazze’deki çocukları desteklediyse, nasıl Arap Baharı’nı desteklediyse beni de o yüzden destekliyor. Maliki’nin bana karşı haksızlık yaptığını bildiği için destekliyor. Bakın Maliki ne yaptı; korumalarımı alıp onlara işkence yaparak öldürdü. İşte Amer Saarbood. 19 Aralık 2011’de Bağdat’ta gözaltına alındı. Üç çocuğu vardı bunun. Üç ay gözaltında tutulduktan sonra işkenceyle öldürdüler. Ailesine de ‘Böbrek yetmezliğinden öldü’ dediler. Bunlar bana ihaneti kabul etmeyen korumalarım. Ayrıca iki korumam beni sırtımdan bıçakladı. Yalan beyanlarla devlet televizyonuna çıkıp hakkımda terörle bağlantım olduğuna dair açıklama yaptılar.”



Bu haber 1,060 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,487 µs