En Sıcak Konular

Romney Obama'yı solladı

16 Mayıs 2012 10:07 tsi
Romney Obama'yı solladı Cumhuriyetçi Parti’nin ABD başkan adayı Mitt Romney seçime 5 ay kala yüzde 3 farkla Demokrat Partili rakibi Başkan Barack Obama’nın önüne geçti.

Cumhuriyetçi Parti’nin ABD başkan adayı Mitt Romney, birkaç puanla Başkan Barack Obama’nın önüne geçti.

CBS televizyonu ve New York Times Gazetesi tarafından gerçekleştirilen son kamuoyu yoklamasına göre, kayıtlı seçmenlerin yüzde 46‘sı Mitt Romney’e oy vereceğini belirtti. Başkan Obama’ya oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 43 oldu.

Bu sonuçlar, yüzde 4 hata payı dikkate alındığında iki başkan adayının başa baş çekiştiğini ortaya koyuyor. Önceki birkaç kamuoyu yoklaması ise Obama’yı birkaç puanla önde göstermişti.

EN ÖNEMLİ MESELE EKONOMİ

Başkan Obama’nın eşcinsel evliliği desteklediğini açıklaması ise seçmenlerin kaygıları açısından fazla bir değişiklik getirmedi. Kayıtlı seçmenlerin yüzde 62’si “Ekonomi en önemli mesele” yanıtını verdi. Bu durum Başkan Obama’nın aleyhine işleyen bir gösterge olarak kabul ediliyor.

RON PAUL DE ÇEKİLDİ

Cumhuriyetçi Parti önseçimlerinde Romney’e rakip tek aday adayı olarak kalan kongre üyesi Ron Paul de yarıştan çekildi. Böylece, önseçim yarışında hiç rakibi kalmayan Mitt Romney ağustos sonunda Tampa’da yapılacak Cumhuriyetçi Parti Büyük Kongresi’nde resmen “parti başkan adayı” olarak ilan edilmeyi bekliyor. Ron Paul fazla etkili olamayan aday adaylarından biriydi. Rick Santorum ve Newt Gingrich gibi daha etkili isimler de yarıştan çekilme kararı vermişti.

'İSRAİL'İ ZİYARET ET' BASKISI

Cumhuriyetçi Parti’nin kongredeki liderleri, partinin ABD başkan adayı Mitt Romney’e “Seçimden önce İsrail’i ziyaret et” baskısı yapıyor. Cumhuriyetçi liderlere göre, İsrail’e ziyaret hem seçimlerde yarar sağlayacak hem de ikili ilişkiler için faydalı olacak. Etkili kongre üyesi Pete Sessions, “Gitmesi çok iyi olur” dedi. Romney’in İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile dostluğu uzun yıllar öncesine dayanıyor. Mitt Romney, Beyaz Saray’a seçilmesi halinde ilk gideceği ülkenin İsrail olacağını daha önce söylemişti.

haberturk

Bu haber 1,023 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,416 µs