En Sıcak Konular

'PKK'nın tek vaadi ölüm'

16 Mayıs 2012 08:42 tsi
'PKK'nın tek vaadi ölüm' Murat Karayılan'la aynı karede yer alan tüm örgüt mensuplarının öldüğünü ortaya koyan habere Diyarbakır'dan ortak tepki geldi: İşte terörün gerçek yüzü...

Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki en üst düzey yöneticisi olan Murat Karayılan ile 10 yıl önce aynı karede yer alan örgüt üyelerinin, öldüğü, infaz edildiği veya ortadan kaybolduğunu ortaya koyan Sabah'ın haberine bölgeden benzer tepkiler geldi. Fotoğrafın gerçeğin ve örgütün yansıması olduğunu belirten kanaat önderi ve STK temsilcileri, akan kanı durdurmanın vicdani ve ahlaki sorumluluk olduğunu söyledi.

AİLELERİNİN YANINDA OLURLARDI

Şahismail Bedirhanoğlu (Güneydoğu Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı):
Kürt meselesi bu coğrafyada ölüm ve yıkımı da beraberinde getirdi. Ölümlerin bir an evvel önüne geçmek için gerekli adımların atılması gerekiyor. Akan kanı durdurmak insani bir meseledir. Bu sorun yıllar önce çözülmüş olsaydı, o resimdeki insanlar da aileleriyle birlikte olurdu. Belki de bir işadamı, doktor, öğretmen veya esnaf olabilirdi. Bu resimlerin arkasının gelmemesi için Kürt sorunun acil olarak çözülmesi şarttır.

HALK TERÖRE DESTEK VERMİYOR
 
Ahmet Bürhan (Türk-Eğitimsen Diyarbakır Şube Başkanı):
Genel tabloya baktığımız zaman bölge insanının büyük bir çoğunluğu, 40 yıldır bütün baskılara rağmen örgüte ve siyasi uzantılarına destek vermemiştir. BDP'nin son seçimde aldığı oya baktığınızda ise asıl tablo ortaya çıkacaktır. Ülkemizdeki Kürt nüfusunun sadece yüzde 25'i BDP'ye destek vermiştir. Terör örgütünün silahlı tehdidi ortadan kalktığında bölge halkının yüzde 90'ı devletin yanında olduğunu gösterecektir. Bu fotoğraf örgütün tüm çıplaklığı ile anatomisini ortaya çıkarmıştır.

BARIŞ STRATEJİSİ BAŞLATILMALI
 
Bayram Bozyel (HAK-PAR Genel Başkanı):
Türkler için de Kürtler için de savaşla bir yere varılmayacağı ortadadır. Yıllardır kan akıyor. Ne devlet Kürt sorununu çözebildi, ne PKK amacına ulaşabildi. Bu kör bir savaştır. Siyaseti ve hayatı çürüten bir boyutu var. 30 yıldır süren olaylarda hem Türk hem de Kürt gençleri yaşamını yitirdi. Kürtlere bir yarar sağlamıyor. Gereksiz acılara ve travmalara yol açıyor. Sorunu derinleştiriyor. Kürtler bir an evvel şiddetten vazgeçip, barışı ele alan bir strateji başlatmalıdır.

O GENÇLERİN ACISI ORTADA
 
Halit Avdan (AK Parti Diyarbakır İl Başkanı):
Benim ilçe başkanım örgütün elindedir. İlçe başkanımın güvenliğini ne kadar önemsiyorsam, dağdaki gencin de güvenliğini o derece önemsiyorum. Suçlu olsa dahi yargının vereceği kararla cezalandırır. Onların da yaşam hakkı vardır. Her ne kadar da yanlış yolda dahi olsalar, bu yanlışı fark edip dönmeleri önemlidir. Dağdaki gençlerin de çektiği acılar ortadadır. Bu acıların sonlandırılması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor.

ÖRGÜTÜN 15 BİN İNFAZI VAR
 
Siyasetçi-yazar İbrahim Güçlü:
PKK kurulduğu günden itibaren kendi dışındaki muhalif Kürtlerin yanı sıra kendi içinde de büyük bir infaz hareketine geçti. Abdullah Öcalan bile 15 bin infaz var diyor. Bu nedenle sadece Karayılan'ın etrafındakiler değil, bütün liderlerin etrafındakiler gibi binlerce insan katledildi. Bütün Kürt yurtseverlerin ve onların siyasi örgütlerinin bu olanlara karşı çıkması gerekir. Bugün PKK içinde ciddi ölümler yaşanıyor. Yani bunlara örgüt içi infazlar diyebiliriz.

MECLİS: TERÖR ÖLÜMDEN BAŞKA BİR ŞEY GETİRMEDİ

Sabah'ın, terör örgütü PKK'nın karanlık yüzünü gösteren "Sadece O Kaldı" manşeti Diyarbakır kadar Ankara'nın da sıcak gündemine damgasını vurdu. Sabah'ın haberciliğini kutlayan siyasiler, bu fotoğrafı "Terör ölümden başka bir şey vaat etmedi" sözleriyle değerlendirildi. İşte siyasilerin yorumları:

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay: Çarpıcı ve etkileyici bir fotoğraf. Bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü gösteriyor. Sabah'ı tebrik ediyorum. Kürt kökenli vatandaşlarımız bu olayı daha iyi değerlendirmeleridir. Terör örgütünün insana bakışı bu. Analar bunu dikkatle değerlendirsin.

NE VAAT ETTİKLERİ BELLİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ:
Terörün etrafına topladıklarına ölümden başka bir şey vaat etmediğini o fotoğraf çok iyi gösteriyor.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin: Terör örgütünün iç yüzü bu fotoğrafta çok net görünüyor. Kendini yaşatamayan bir terör örgütü başkalarını herhalde hiç yaşatamaz. Başkaları için vaat ettiklerini gerçekleştiremeyeceği burada net olarak görülüyor. Güneydoğu'da Kuzeydoğu'da, bu ülkenin her yerinde yaşayan insanlar bizim kardeşimizdir. Mücadelemiz onların huzurunu temin etmektir.

ÖRGÜT, GENÇLİK İÇİN HABİS BİR UR

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç:
PKK'nın bu gençlik için habis bir ur olduğunun açık göstergesidir bu fotoğraf.

İNSANLARI BÖYLE KULLANIYORLAR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin: O fotoğraf terör örgütüne katılanların nasıl kullanıldıklarını gösteriyor. Örgüt birtakım vaatlerine karşın kendi ataerkil düzenini kuruyor. Özellikle genç kızlarımız bunu fark etti, daha fazla sorguluyorlar.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli: PKK'nın, Kürt halkının haklı taleplerini hayata geçirilmesinde hiçbir katkısı olmamıştır. Tam tersine bölgenin ekonomik kültürel ve sosyal alanda daha da ilerlemesini, gelişmesini engellemektedir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap: Bu haber önemli bir gazetecilik olayı. Yılın haberi olmayı hak ediyor. Bu fotoğraf herkesi bir kez daha düşünmeye sürüklüyor. Silahlar bırakılmalı, genel af ilan edilmeli. Dağdakilerin geleceği güvence altına alınmalı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz: Terör örgütünün gölgesinden kurtarıp, oradaki insanları hür iradelerini ortaya koyacak şekilde normalleştirmek gerekiyor.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan: Kürt sorununun çözüm iradesi Kürt halkıdır, örgütleridir, seçilmişleridir. Biz başından beri yeni anayasanın şans olduğunu söyledik. Bu şans iyi kullanılmalı. Kürt halkının iradesi ve talepleri dikkate alınmalı.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akad Ata: Tek yöntem var diyalog ve müzakere. Silahların sustuğu bir süreç ve ortaya yol haritasının çıktığı bir süreç.

sabah



Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,329 µs