En Sıcak Konular

Gizli tanıktan şok iddia

16 Mayıs 2012 08:21 tsi
Gizli tanıktan şok iddia Veli Küçük ve Sami Hoştan'ın Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nu öldürmesi için İbrahim Çiftçi'ye teklifte bulunduğunu iddia edildi.

Ergenekon davasında dinlenilen gizli tanık "C", Veli Küçük ve Sami Hoştan'ın Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nu öldürmesi için İbrahim Çiftçi'ye teklifte bulunduğunu iddia etti.
 
Çiftçi'nin bombalı saldırı sonucu öldürülmesinin arkasında da Ergenekon'un olduğunu söyledi.
 
"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" ve birinci "Ergenekon" davalarının ikinci "Ergenekon" davasıyla birleştirilmesinin ardından, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 61'i tutuklu 256 sanıklı davanın 182. duruşması dün yapıldı.
 
Duruşmada, sesi ve görüntüsü değiştirilerek dinlenilen gizli tanık "C", 2006 yılında İzmir'de kafeye atılan el bombası sonucu öldürülen İbrahim Çiftçi'nin yakın dostu olduğunu belirtti.
 
Gizli tanık şunları anlattı: "Çiftçi'ye telefon geldi. Sinirlendi. Bana 'Hablemitoğlu kimmiş' diye sordu. Tarihçi, yazar olduğunu söyledim. 'Biz kiralık mıyız, adam öldürmeyi teklif ediyorlar' dedi.
 
'Bunu kim söylüyor ağabey' diye sorunca, Veli Küçük ve o, Sami Hoştan yapıyor' dedi.

Daha sonra Çiftçi'ye tehdit mektupları gelmeye başladı. Alsancak'taki karakola, ardından savcılığa bu mektupları verdi. Daha sonra Necip Hablemitoğlu öldürüldü.
 
Durmuş Anuçin, Hablemitoğlu'nu öldürdüğünü belirterek, Çiftçi'nin de adını söyledi.
 
Çiftçi'nin ifadesi alınmak istendi. Sağlık durumu iyi olmadığı için Amerika'ya gitti. Ancak o dönemde basında 'İbrahim Çiftçi Amerika'ya kaçtı' şeklinde haberlerin yer alması üzerine Çiftçi, Türkiye'ye dönerek savcılığa ifade verdi.'Bunlar hakkında ifademi verdim, namussuzların defterlerini dürdüm' dedi.
 
Savcıya Veli Küçük ve Sami Hoştan'ın adını verdiğini söyledi. Bunun ardından İbrahim Çiftçi ile Veli Küçük ve Sami Hoştan'ın arası açıldı. Çiftçi'ye ölüm tehditleri yapıldı. Sonra Çiftçi öldürüldü." Hoştan'ın 3 milyon dolarını Çiftçi'nin kahvehanesinde kumarda kaybettiğini iddia eden gizli tanık, "İbrahim Çiftçi ile Sami Hoştan'ın arası, bu paranın ödenmesi konusunda açılmıştı" diye konuştu.
 
BOMBA ATILIRKEN ORADAYDIM

Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan gizli tanık, Çiftçi'nin öldüğü 2006 yılı ekim ayında Erdinç Utaş tarafından kafeye el bombası atılması sırasında kendisinin de orada olduğunu belirterek, "Adam içeri girdi. 'Ağabeyler hepiniz buradasınız' dedi. Bombaların birini attı. Çiftçi'nin oturduğu masanın önüne gelerek bombayı attı" diye konuştu.
 
Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in "İbrahim Çiftçi'ye ne zaman telefon geldi" şeklindeki sorusuna gizli tanık, "Hablemitoğlu öldürülmeden 4-5 ay önce. Biz telefon geldiğinde İbrahim Çiftçi'nin yazıhanesinde oturuyorduk. Çiftçi çalan cep telefonuna, yazıhanesinin kapısına çıkarak cevap verdi" şeklinde cevap verdi.
 
VELİ EFENDİ LAFI KIZDIRDI
 
Gizli tanık, el bombasını atan Erdinç Utaş'ın, Sami Hoştan'ı İzmir'e geldiğinde karşılayarak araçla aldığını söyledi. Açıklamaları sırasında Veli Küçük'ten "Veli Efendi" şeklinde söz eden gizli tanığa, tutuklu sanıklardan Ergün Poyraz, "Veli Efendi"nin kim olduğunu sordu. Gizli tanığın, "Veli Küçük" olduğunu söylemesi üzerine duruşma salonunda bulunan Küçük de oturduğu yerden "Ağzını toplasın" diyerek sinirli bir şekilde konuştu.
 
Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese de Küçük'ün küfürlü konuştuğunu tutanağa geçirdi.
 
bugün


Bu haber 963 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,422 µs