En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu PKK'yla müzakere istedi

16 Mayıs 2012 08:11 tsi
Kılıçdaroğlu PKK'yla müzakere istedi Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin öncelikli sorunu olan terörün toplumsal uzlaşmayla çözüleceğini belirterek masaya oturmak gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin öncelikli sorunu olan terör konusunda vebalin siyasetçilerde olduğunu söyledi.

Terör sorunu çözülmedikçe Türkiye'nin sağlıklı gelişemeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu sorun toplumsal uzlaşmayla çözülür. Bunun için masaya oturacaksın. Bu sorun çözülmedikçe sağlıklı sonuç olamaz." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında Anneler Günü'nden bahsederken şehit annelerini gündeme getirdi ve terör sorununun artık ortadan kalkması gerektiğine işaret etti. 40 yıldır kan aktığını ancak 'analar ağlamasın' diye edebiyat yapıldığını savundu.

"En temel sorun terördür. Peki kabahat kimde? Korucuda mı, vatandaşta mı, askerde mi? Bir de dönüp kendimize bakalım. Bu sorunun vebali kimin omuzunda? Politikacıların omuzlarındadır." diyen CHP lideri, Başbakan Tayyip Erdoğan'a yüklendi: "Neyi çözdün de analar ağlamadı? Her şehit cenazesinden sonra 'kanları yerde kalmayacak'. Neyi çözdün ki kanları yerde kalmadı? Bu lafı ederken yürekten söyleyeceksiniz. Terörün çıktığı zaman doğan çocuklar şimdi 40 yaşında. 'Efendim yeni projeler üretiyoruz. Yeni strateji belirliyoruz.' Yahu 40 yıldır analar ağlıyor. Bu sorun çözülmedikçe Türkiye sağlıklı bir gelişme yaşayamaz. Ama Recep Tayyip Erdoğan bu sorunu çözemez. Bu sorunu çözecek olan CHP'dir. Çünkü bu konuda ilk raporu yazan da biziz."

Uludere olayının hâlâ aydınlatılamadığına işaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, ölenlerin annelerinin parayla susturulmaya çalışıldığını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, bombardıman emrinin hükümet tarafından verildiğini iddia ederken, istihbaratın nereden alındığı yönündeki soruların da cevapsız kaldığını kaydetti. CHP lideri, "Bu istihbaratı sana kim verdi?, diye sorduk. Dut yemiş bülbül gibiler. Ses yok. O anneler bunu unutmayacak. Biz de unutmayacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmasında, TSK'yı hedef alan yazısıyla gündeme gelen Bekir Coşkun'a desteğini sürdüren Kılıçdaroğlu, Coşkun'u eleştiren Başbakan Erdoğan'a sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Başbakan, Bekir Coşkun'a 'kaleminden pislik akıyor' diyor. Böyle konuşmak bir başbakana yakışıyor mu? Bekir Coşkun kendini tarihe yazdırdı, seni de tarihin çöp sepetine atacak. Özgür medya olsaydı, gerçek bir demokrasi olsaydı bir başbakan bu lafı edemezdi. Ettiği lafı ona yedirirlerdi. Kim yedirirdi, medya. Şimdi medya yiyor o lafı." ifadelerini kullandı.

zaman

Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,933 µs