En Sıcak Konular

Amacımız Suriye muhalefetinin örgütlenmesi

15 Mayıs 2012 17:19 tsi
Amacımız Suriye muhalefetinin örgütlenmesi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye yönetimi ve Ulusal Konsey arasında yapılacağı iddia edilen görüşmelerle ilgili açıklama yaptı. Böyle bir görüşmenin olmadığını belirten Davutoğlu, "Böyle bir şeyin olması için Annan Planı'nın uygulanması gerekir.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ile yaptığı görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı. Gazetecilerin Suriye yönetimi ve muhalifler arasında bir görüşmenin yapılacağı yönündeki sorusuna cevap veren Davutoğlu, böyle bir toplantının olmadığını söyledi. Suriye ile ilgili Arap Ligi'nin bir toplantısının olacağını kaydeden Davutoğlu, "Arap Ligi Genel Sekreteri beni aradı. Bana, Suriye ile ilgili bir toplantı yapılacağını söyledi. Bizden bir temsilci de bu toplantıya katılacak. Bu yapılacak toplantı, temel sözleşme etrafından daha çok muhalefetin bir araya gelmesini ve daha yapıcı muhalefetin olmasını sağlayacak. Her halukarda, Suriye muhalefetinin örgütlenmesi amacımızdır. Arap Ligi'nin bu girişiminin başarılı olmasını diliyoruz." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki arasında, iki ülke vatandaşlarının karşılıklı vize muafiyetini ilgilendiren bir anlaşma imzalandı. Anlaşma kapsamında her iki ülke vatandaşları karşılıklı olarak Türkiye ve Makedonya'da vizesiz 90 süreyle seyahat edebilecek. Anlaşmayı değerlendiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bu çok önemli bir adım. Makedonya ile sınırımız yok. Ama komşularımızdan daha yakın görüyoruz Makedonya'yı kendimize." dedi.

Makedonya ile diplomatik ilişkilerin başlamasının üzerinden 20 yıl geçtiğinin ifade eden Davutoğlu, bu çerçevede ilişkileri kapsamlı bir şekilde değerlendirme fırsatı bulduklarını dile getirdi. Makedonya ile siyasi isitişarelerin sağlam bir şekilde ilerlediğini kaydeden Davutoğlu, Biz Makedonya'nın istikrarını, Balkanlar'ın istikrarı olarak görüyoruz. Makedonya hep Balkanlar'ın kalbi olmuştur. Bugünde öyledir. Biz Makedonya'yı anayasal ismi ile tanıyoruz. Bu çerçevede verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Bu çerçevede Makedonya'da etnik barışın olmasına büyük önem veriyoruz. Farklı kültürlerin bir arada yaşaması açısından önemli bir örnek olan Makedonya'nın bu istikrarını sürdürmesi önemlidir. Makedonya'nın NATO üyeliğini de destekliyoruz. Bu konudaki suni engellerin de kaldırılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE BİRLİKTE BALKANLARI MÜREFFEH BİR SEVİYEYE ULAŞTIRACAĞIZ"

Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ise karşılık olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel bir şekilde geliştiğini söyledi. Bu mükemmel ilişkilerin siyasi, ekonomik olarak da gelişmesi gerektiğinin altını çizen Nikola Poposki şöyle konuştu:

"Bugün imzaladığımız anlaşma bu açıdan çok önemli. Ticaretin 1 milyar dolara çıkmasını biz de istiyoruz. Türk yatırımcıların ilgisi bizleri oldukça memnun etmektedir. Bölgemizi çok daha geliştirmek için elimizde olan potansiyelleri, en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Türkiye ve Makedonya Balkanlar'da barışın ve refahın oluşturulması için beraber hareket etmektedir. Ben, 'Balkanları daha müreffeh bir seviyeye ulaştıralım' diyorum. Eminim hem Türkiye'nin hem de Makedonya'nın bu konuda çok yapacağı şey var."

(CİHAN)

Bu haber 1,105 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,237 µs