En Sıcak Konular

İran'dan Türkiye'ye sert eleştiri

15 Mayıs 2012 14:25 tsi
İran'dan Türkiye'ye sert eleştiri İran’dan Türkiye’nin Suriye politikalarına yönelik sert eleştiriler gelmeye devam ediyor.

 İran’ın eski Şam Büyükelcisi ve halen İran Meclis Başkanı’nın dış politika danışmanı olan Huseyin Sheikholeslam, “Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar, ABD ve İsrail ile birlikte Suriye’nin sevilen hükümetini devirmek için tüm imkanlarını kullanıyor ve Suriye halkına karşı suç işlemekten utanmıyorlar” iddiasında bulundu.

Huseyin Sheikholeslam, Tehran Times gazetesince yayınlanan “Annan, daha zor bir sorumlulukla karşı karşıya” başlıklı makalesinde Suriye’de son günlerde meydana gelen bombalı saldırılar dalgasının “terörist gruplarının şiddet ve kan akıtmayı durdurma isteksizliğini kanıtladığı”nı yazdı.

“Bazı bölgesel hükümetler ve Batılı müttefiklerince desteklenen” söz konusu grupların ülkeyi geniş çaptaki bir iç savaşa sürükleyebilecek bir krizi teşvik ettiklerini savunan Sheikholeslam, şu ağır savları da dile getirdi:

“Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar, ABD ve İsrail ile birlikte Suriye’nin sevilen hükümetini devirmek için tüm imkanlarını kullanıyor ve Suriye halkına karşı suç işlemekten utanmıyorlar.”

Sheikholeslam, muhalefetin siyasi reform sürecinde yer alması öngörüldüğünü ancak “iç savaş destekçileri”nin Suriye’de halen yaşanan kargaşadan yararlandıklarını belirterek “Silah ve para sağlayarak Suriyeli muhalif grupları, terör çetelerine ve haydutlara dönüştürdüler” ifadesini de kullandı.

-“TÜRKİYE’DEKİ ÖZGÜR SURİYE ORDUSU ÜSSÜ KAPATILMADI”-

Son yapılan parlamento seçimlerinin halkın siyasi reforma katılma kararlığını ortaya koyduğunu savunan Sheikholeslam, bombaları patlatmanın El Kaide ile sınırlı olmayan taktikler olduğunu, terör çeteleri destekleyen dış güçlerce organize edildiğini de öne sürdü. İranlı danışman “İsyancılara silah sevkiyatının durdurulması ve Türkiye’deki Özgür Suriye Ordusu’nun askeri üssünün kapatılması gibi Annan Planı’nda gerekliliklerin yerine getirilmediğini” de yazdı. 

Bu haber 1,119 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,051 µs